Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Surprinzător

PD-L acuză Consiliul Judeţean Suceava că are conturi secrete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Deputaţii PD-L de Suceava Dumitru Pardău şi Romică Andreica au acuzat, ieri, Consiliul Judeţean Suceava că are conturi secrete cu bani din creditul de 86 milioane de euro, cu garanţie guvernamentală, luat pentru programul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Conform celor doi parlamentari, suspiciunile democrat-liberalilor au pornit de la faptul că instituţia Consiliului Judeţean a efectuat plăţi în lei prin bănci comerciale şi nu prin Trezorerie, aşa cum ar spune legea.

„Cum au reuşit cei de la CJ să facă plăţi în lei altfel decât prin Trezorerie, având în vedere că după Legea 354 din 2007 este inacceptabil să faci în România plăţi în lei altfel decât prin Trezorerie? Suspectăm înfiinţarea unor conturi secrete ale CJ şi chiar şi ale Bucovinei Ecotermgaz, societatea care gestionează Utilităţi şi mediu”, a declarat, în conferinţă de presă, deputatul Andreica.

Acesta a afirmat că planează „un semn de întrebare” şi asupra  TVA primită de Bucovina Ecotermgaz, „ practic o firmă căpuşă creată pentru a beneficia de TVA şi a înşela statul”.

„Mai semnalăm lipsa facturilor şi a recepţiei lucrărilor. Vom solicita public explicaţii de la Consiliul Judeţean, mai ales că, prin asocierea cu consiliile locale, Consiliul Judeţean câştigă, iar consiliile locale asociate pierd pentru că Consiliul Judeţean beneficiază de dobânzi şi TVA, iar consiliile locale plătesc dobânzi. TVA este folosit de Consiliul Judeţean pentru a echilibra bugetele locale şi pentru a spune „v-am dat bani ca să faceţi un drum”. Punem aceste întrebări pentru că trebuie să ştim, de la 1 iunie 2008, ce situaţie preluăm la CJ”, a afirmat Andreica.

 

CJ, acuzat că dă bani localităţilor din dobânzile aduse de conturile secrete

Aceeaşi îngrijorare pentru gestionarea banilor publici a arătat şi deputatul Dumitru Pardău, de profesie economist.

„Din informaţiile noastre, Consiliul Judeţean a deschis conturi în lei la alte bănci din judeţul Suceava decât la Trezorerie. Dacă au deschis aceste conturi, să ne spună dacă s-au făcut plăţi din aceste conturi şi ca reper le dăm data de 13 iunie 2007, când aproximativ 100 de miliarde s-au plătit de CJ către Bucovina Ecotermgaz din contul deschis la BCR. Vrem să ştim dacă este adevărat, pentru că în felul acesta se aduc prejudicii locuitorilor judeţului Suceava. Dacă s-au făcut plăţi din aceste conturi, solicităm să ne spună în ce bază s-au făcut, pentru că ar fi fost normal să aibă la bază facturi de avans, facturi de lucrări şi, logic şi legal, dacă privesc lucrări efectuate de Bucovina Ecotermgaz nu puteau fi făcute decât prin Reiffeisen, acolo unde sunt banii din creditul angajat de CJ. Vrem să mai ştim dacă a încasat Consiliul Judeţean TVA în contul Bucovina Ecotermgaz în 2005 şi dacă, pe baza conturilor deschise în bănci, au încasat dobândă pentru sumele depuse şi dacă aceste sume primite ca dobândă au fost folosite  şi pentru a acoperi partea de obligaţii ale primăriilor care sunt partenere în contractul cu Utilităţi şi mediu. Întrebăm pentru a fi siguri că Utilităţi şi mediu se derulează corect, legal şi la termenele stabilite şi ca să ştim ce ne lasă în spate actuala conducere a CJ”, a declarat Dumitru Pardău.

El a mai spus că sunt foarte multe dubii referitoare la derularea celui mai mare proiect de utilităţi din judeţul Suceava şi consideră că multe localităţi partenere „sunt afectate de proasta construcţie a proiectului”.

La această oră, PD-L mai are în Consiliul Judeţean Suceava trei consilieri şi un vicepreşedinte, pe Eugen Uricec.

Contactat pentru a răspunde acuzaţiilor PD-L, preşedintele Consiliul Judeţean, Gavril Mîrza, a spus că va face acest lucru în cursul zilei de astăzi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L acuză Consiliul Judeţean Suceava că are conturi secrete.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD-L acuză Consiliul Judeţean Suceava că are conturi secrete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Conturi secrete trimis de
(25 mar 2008, 13:41:33
Dupa ce a vandut flota, Traian Basescu a pus banii in contul secret al Consiliului Judetean Suceava.

Datorita acestui fapt barbatesc al d-ului presedinte al Romaniei avem de toate in judetul nostru minunat.
1.1  RE: Conturi secrete trimis de
(26 mar 2008, 07:34:34
Uite ca se trezesc shi adevaratzi SUCEVENI!BRAVO DOMNILOR BAGATZI IN PUSHCARIE PE TOVARASHI DOLOFANI DIN PSD.
1.2  RE: Conturi secrete trimis de
(26 mar 2008, 07:36:38
NUMAI NU UITATI CA PSD SI-A PUS OAMENI IN FUNCTIA DE INSPECTOR FINANCIAR SI VOR CAUTA PORTITE DE SCAPARE.STRANGETII CU USA SI NU-I LASATI SA SCAPE NICI UNUL.
2.   AMR MARZA trimis de
(25 mar 2008, 15:02:51
Cred ca e timpul ca Suceava sa scape de ROSU COMUNIST!! Schimbarea clasei politice va fi tema campaniei si echipa cea mai tanara va castiga!!

Mult succes lui Flutur in al zbura pe Marza de la CJ...doar el poate face asta!!!
3.   Ha ha ha trimis de
(25 mar 2008, 21:19:18
ma dar de conturile voastre verzi de ce nu spuneti nimic.a nu stiti care?padurea fratilor ca fluturas o vinde toata prin padurarii lui .vai de voi pdl-istilor o sa suferiti tare dupa alegeri.lumea nu mai e proasta ,s-a saturat de aceleasi cuvinte ale lui fluture si ale catelusilor lui.
4.   Votam impotriva comunistilor trimis de
(26 mar 2008, 00:21:49
afara cu securistii comunisti psd ai
5.   Daca ar durea PROSTIA trimis de
(26 mar 2008, 09:38:09
Cred ca e cam paranoic acest individ.

Conturi secretelaughing)))

Cred ca numai ei pot debita asa absurditati!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei