Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Demersuri

PRM cere Parchetului să ancheteze „achiziţiile” de primari pe bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

PRM Suceava va solicita Parchetului să se autosesizeze şi să înceapă cercetările de rigoare în cazul reclamaţiilor privind acţiunea unui partid politic de a „achiziţiona” cu bani anumiţi primari şi candidaţi pentru funcţia de primar din judeţ. Anunţul a fost făcut de secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, prezent la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Suceava, care a acuzat la rândul său că reprezentanţii PD-L Suceava a plătit sume considerabile de bani pentru a atrage de partea lor pe unii primari suceveni.

„Ştiu că în apropierea sărbătorilor, în România, se achiziţionează alte dobitoace, pentru a fi sacrificate înaintea Paştelui. În mod normal, acestea sunt mai ieftine, undeva între 300 şi 500 de lei. Dar am auzit că în judeţul Suceava achiziţiile sunt la preţ mare, cu cifre astronomice”, a declarat Funar. El a arătat că din informaţiile pe care le deţine, PD-L Suceava a oferit între 20.000 şi 30.000 de euro pentru un primar sau un candidat „valoros” de primar.

El a precizat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu preşedintele PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei, acesta va sesiza „practicile de achiziţie” şi Biroului Electoral Judeţean şi Biroului Electoral Central.

 

Funar vrea să sesizeze acest caz procurorului general al României

Gheorghe Funar a spus că o astfel de atitudine din partea PD-L este total nedemocratică, şi l-a acuzat pe liderul democrat liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, că este în spatele racolărilor de primari.

„Sucevenii sunt îngrijoraţi că vine Flutur şi le ia ce au mai bun. Rămâne de văzut dacă va reuşi. Oricum, aşteptăm să vedem dacă organele de anchetă îşi vor face datoria şi vor verifica de unde au bani cei de la PD-L pentru a racola primari. Trebuie să fim realişti şi să ne punem întrebarea de unde au atâţia bani. Dar mai important este cum vor recupera banii pe care i-au dat”, a declarat secretarul general al PRM.

Funar a precizat că potrivit legislaţiei electorale, Parchetul ar trebui să se autosesizeze din oficiu şi să înceapă verificările legate de astfel de acuzaţii.

„Dacă nu se va întâmpla nimic în acest sens, îl voi interpela în Parlament pe procurorul general al României şi voi prezenta cazul de la Suceava”, a încheiat Gheorghe Funar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PRM cere Parchetului să ancheteze „achiziţiile” de primari pe bani.
 Vizualizări articol: 884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PRM cere Parchetului să ancheteze „achiziţiile” de primari pe bani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mizerabilul Nita - cimitir trimis de
(24 mar 2008, 11:28:26
Mai ILIE, sa te bata soarta daca pina la alegeri nu dai banii inapoi!
2.   Lasatine trimis de
(24 mar 2008, 14:17:47
nu va baga nimeni in seama nu vedeti ca nici pe forum nu aveti comentarii LASATINE
3.   Prm trimis de
(24 mar 2008, 20:45:17
mai lichelelor in frunte cu ratatul de acartinei,a-ti inceput sa va bagati in seama..???!!! NU VEDETI CA PAPAGALUL DE VADIM A TARMINAT BENZINA CIT A LEHAIT FACIN CAS LA GURA PENTRU psd..????,GATAs-a terminat cu voi...ciocul mic ,peste vre-o 1000 de ani se va mai auzi de voi....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei