Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Surpriză

Consilierul judeţean Adrian Artenie va fi exclus din PD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consilierul judeţean Adrian Artenie va fi exclus din Partidul Democrat, în şedinţa de astăzi a Biroului Judeţean al PD.

Ieri dimineaţă, cu o oră înainte de a începe întrunirea deliberativului judeţean, un comunicat de presă semnat de deputatul Romică Andreica şi vicepreşedintele CJ Eugen Uricec informa că „PD-L Suceava îi retrage sprijinul politic consilierului judeţean Adrian Artenie şi pune în discuţie în şedinţa PBJ de mâine excluderea acestuia din partid”. 

Motivul deciziei, invocat în comunicat, a fost acela că Artenie a solicitat, în comisia de buget- finanţe a CJ, tăierea unor sume considerabile  alocate zonei pe care o reprezintă, zona Fălticeni.

„Astfel, la solicitarea domnului Adrian Artenie, bugetul alocat municipiului Fălticeni a fost diminuat cu suma de 1 miliard, iar comuna Rîşca a fost văduvită de suma de 1,5 miliarde lei, tot la iniţiativa acestuia. Considerăm că, prin această iniţiativă, domnul Adrian Artenie nu-i mai poate reprezenta pe cetăţenii din municipiul şi zona  Fălticeni, care i-au dat votul”, se arată în comunicat.

 

Foştii membri ai PLD nu vor avea drept de vot

După şedinţa Consiliului Judeţean, în cadrul unei conferinţe de presă a PD-L, preşedintele PD Eugen Uricec a fost întrebat care este structura care poate decide retragerea sprijinului politic şi excluderea din partid, în condiţiile în care din punct de vedere juridic PD-L nu există.

„Biroul Permanent Judeţean al PD”, a fost răspunsul lui Uricec. Acesta a mai spus că BPJ al PD se va întruni în cursul zilei de astăzi şi că va analiza excluderea lui Adrian Artenie.

Totodată, preşedintele PD, care este şi vicepreşedinte al PD-L, a precizat că decizia excluderii se va vota în biroul lărgit al PD-L, dar că membrii PLD din această structură nu au drept de vot în problema menţionată.

Senatorul Constantin Gheorghe a arătat, la rândul său, că a avut o discuţie cu Adrian Artenie asupra viitorului său politic şi că acesta i-a spus că va continua programul Alianţei D.A. PNL-PD , dar că în PD-L nu poate să o facă.

În ciuda declaraţiilor celor doi, este greu de crezut că liberal- democraţii vor sta pe margine, dacă va fi un vot, de vreme ce atât retragerea sprijinului politic, cât şi excluderea au fost stabilite şi anunţate public de deputatul Andreica înainte de a-i informa măcar pe membrii Biroului Judeţean.

 

Artenie anunţă că îl va da în judecată pe deputatul Andreica

Contactat telefonic, consilierul Adrian Artenie s-a declarat consternat de comunicatul PD-L.

„Nu am fost anunţat de nimeni că mi s-a retras sprijinul politic şi mi se pare anormal să aflu de la presă. Poziţia mea din Comisia de buget –finanţe este bine motivată, banii luaţi de la Rîşca au mers la Preuteşti şi Rădăşeni, comune care sunt tot în zona Fălticeni. Decizia domnului Andreica mi se pare cu atât mai surprinzătoare, cu cât din întâmplare ambele comune au primari PD, iar la Rîşca este primar PRM. Şi ceea ce nu spune domnul Andreica este că, la Rîşca, Curtea de Conturi a descoperit că în primărie s-au dat premii de peste 2 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că au bani. Am susţinut alocarea fondurilor la localităţile care nu au bani”, a declarat Artenie.

El a mai precizat că va contesta în instanţă decizia de retragere a sprijinului politic şi excluderea, dacă acest lucru se va întâmpla, şi îi va solicita daune morale deputatului Romică Andreica. În opinia consilierului, nimeni din PLD nu are dreptul să decidă asupra poziţiei sale faţă de PD, cel puţin până la momentul în care PD-L se va înregistra ca partid politic. Ca răspuns la faptul că PLD a preluat conducerea PD la Suceava, Adrian Artenie a anunţat că se va înscrie în PNL.

Adrian Artenie a obţinut mandatul de consilier judeţean pe lista PSD şi imediat după alegerile generale din 2004 a trecut la PD. La democraţi a deţinut funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul judeţean Adrian Artenie va fi exclus din PD.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Consilierul judeţean Adrian Artenie va fi exclus din PD3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine ati facut trimis de
(31 ian 2008, 13:15:00
Artenie este bun de inpuscat la jumulit pe fostu so.si tot ce a prins ,a fost pe la toate partidele politece rusineeeeee sai fie
2.   ALTA CIRTITA trimis de
(31 ian 2008, 14:31:25
Tot in zona falticeni , d-le FLUTUR MAI AVETI O CIRTITA FOSTUL PRIMAR, care este vazut CU D-l directorul de la Liceul SUCEAVA, atentieeeeeee
3.   ALTA CIRTITA trimis de
(31 ian 2008, 14:33:32
Fostul Primar este , ......
4.   Spagarul... trimis de
(31 ian 2008, 14:48:36
Artene este cel mai mare spagar..tepar..Bine ai procedat D-le deputat Andreica,se vede ca PD-L este un partid serios.Nu cun a crezut acest impostor..care s-a plimbat pe la toate partidele...si nu a facut nimic bun..De fapt ce sa faca un incult..care are doar patru clase...Toate bunurile care le are ,le are de la fostul socru...Petrache(d-zeu sa-l ierte),iar el ca recompensa si-a batut joc de topata familia...Pe linga el a mai venit si alte lichele care nu va fac cinste..dati-i afara pina nu este prea tirziu...Apropo..D-nul Deputat Andreica nu se va intelege niciodata cu acest incult Artene si cu cealalta lichea ...Gheorghe C-tin..deoarece nu stie sa joace ..PKER..cu ei,sau sa mearga prin Cazinouri...Rusine cu asa oameni...pardon..excroci...Nu te lasa d-le Andreica..da afara lichelele..faceti ordine...Bafta...
4.1  RE: Spagarul... trimis de
(31 ian 2008, 16:17:05
Partea cu cazinourile pot s-o confirm si eu. A pierdut aprox 100.000 $ intr-o singura seara.

N-are rost sa vb prea mult despre gaterul din Risca. E suficient sa spunem ca nu numai Artenie a trait bine pe urma lui ci si cei care au fost pe acolo in control in ultimii ani (Garda financiara, Garda de mediu etc.).

5.   Marele traseist si pokerist trimis de
(31 ian 2008, 16:27:57
Prea mare tapaj se face pe o persona ca Artene Adrian un om fara onoare nu trebuie sa ai facem reclama gratuita unui personaj fara noima si un psd-ist convins alaturi de Uricec.Andreica nu trebuie sa-ti faci probleme vis-a-vis de un excroc atat sentimental cat si material.UN MARE INCULT DE LA BROSTENI un hot de paduri.Lasa-ne Artene Adrian si apuca-te serios de poker si alte jocuri de noroc care nu-ti vor aduce decit falimentul.
6.   Hotul excrocul trimis de
( 1 feb 2008, 08:56:44
vai de el are niste aiere de vedeta cand il vezi si se plimba cu um mertan de un miliard si ceva si alti nu au ce pune pe masa rusine wa cacaciosul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte