Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 77 (7689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La ieșirea din Suceava

Peste 150 de mașini de poliție, pregătite pentru ultimul drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Foarte mulți șoferi care ies sau intră în municipiul Suceava pe DN 17, pe drumul spre Ardeal, au privirea atrasă de o ”mare” de mașini de poliție adunate în apropiere de carosabil, în curtea unei societăți. Este o imagine fără îndoială rară. Oamenii se întreabă de unde s-au putut aduna atât de multe mașini și ce urmează să se întâmple cu ele. Sunt într-adevăr foarte multe, nu mai puțin de 153 de mașini de poliție, au aflat reporterii Monitorul de Suceava, în urma discuțiilor cu reprezentanții poliției județene.

Cele 153 de autospeciale sunt în mare majoritate Dacii Logan model 2006, care urmează a fi casate. Practic, spațiul pe care se află acum este un soi de ultim drum al acestora, spre centrele de dezmembrare.

Mașinile de poliție sunt adunate din tot județul în ultimii ani, în special de la secții și posturi rurale, după ce parcul Inspectoratului de Poliție Județean a fost înnoit semnificativ în ultima perioadă.

Mașinile de poliție sunt depozitate în spațiul concesionat de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava de la un agent economic, iar până la casarea efectivă majoritatea mai au de trecut prin extragerea stațiilor de transmisie și a rampelor de lumini, care pot fi în parte refolosite.

După ce se efectuează aceste extrageri de pe mașini, va urma casarea prin distrugere. Toți banii care vor rezulta în urma procesului de eliminare a mașinilor vor fi virați, conform legii, la bugetul de stat. Sumele rezultate din dezmembrare nu pot fi folosiți pentru fondurile proprii ale poliției.

”Pe fondul înnoirii masive a parcului auto al poliției din ultimii doi ani, numărul mașinilor care urmează a fi casate este destul de mare. Sunt 153 de autovehicule, mare parte din 2006, dar și câteva modele mai noi, care au fost scoase din uz mai repede din cauza unor probleme tehnice majore ori din cauza implicării în evenimente rutiere”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu. El a arătat că mare parte din posturile și secțiile rurale au acum la dispoziție autospeciale noi. 

În aceeași locație se mai găsesc și alte tipuri de mașini depozitate, care se află în custodia poliției județene. Este vorba de autovehicule implicate în accidente, cu anchete în derulare, multe din ele supuse la expertize de specialitate, dar și de autovehicule confiscate în cadrul acțiunilor din ultimii ani ale diferitelor structuri de poliție. Conform procedurilor, mașinile rămân în custodia poliției până la finalizarea definitivă a anchetei și soluția judecătorească, care stabilește dacă vehiculul revine la posesori sau rămâne confiscat definitiv, abia de la acest pas mașina fiind valorificată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de mașini de poliție, pregătite pentru ultimul drum.
 Vizualizări articol: 7195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste 150 de mașini de poliție, pregătite pentru ultimul drum5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei