Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2020 - Anul XXV, nr. 268 (7573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Problemă serioasă

Activiștii de mediu, supuși la intimidări tot mai serioase. Poliția tratează ușor cazurile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost din nou victima unei acțiuni de intimidare și chiar de punere în pericol a integrității în timp ce încerca să urmărească un camion cu lemne cu o încărcătură suspectă. La câteva ore după primul incident, unul dintre cei care îl sprijină în acțiuni pe activistul de mediu a fost și el victima unei distrugeri asupra mașinii, o acțiune cu vădită tentă de avertizare și intimidare.

 

Șicanat și tamponat în trafic, de un șofer care a protejat un camion cu lemne

Joi dimineață, în jur de ora 5.00, activistul Daniel Bodnar se afla în trafic, la Vicovu de Sus, la volanul mașinii sale. El a încercat să ajungă din urmă un camion cu lemne, însă s-a trezit în față cu un autoturism Mercedes E Class, al cărui șofer a făcut manevre evidente pentru a nu-l lăsa să treacă, după modelul mașinilor care ”țin spatele” transporturilor de contrabandă.

Daniel Bodnar a filmat scenele în care se observă în mod evident cum este șicanat de mașina din față (SV-98-BRU). 

Când a încercat să depășească mai hotărât, șoferul din față a tras de volan spre mașina sa. Bodnar a tras și el de volan stânga, ieșind în afara carosabilului, însă între cele două mașini a avut loc o coliziune laterală.

”Urmăream un camion cu lemne supraîncărcat, avea jumate de metru peste racoanță, iar la scurt timp după aceea a venit mașina patronului sau a băiatului patronului, care a întors în fața mea și m-a blocat. A rulat în fața mea pe contrasens, iar în momentul în care am intrat în depășire am fost acroșat. Este incredibil unde s-a ajuns”, a declarat activistul de mediu. Acesta a transmis live pe pagina sa de Facebook incidentul, astfel că ceea ce a relatat el nu poate fi negat.

Daniel Bodnar a sunat la 112, la fața locului ajungând un echipaj de poliție. Una din primele griji ale polițiștilor a fost ca activistul să nu le filmeze figurile. La fața locului, polițiştii au vorbit despre ”tamponare”, deși imaginile arată în mod evident că a fost vorba de ceva mult mai grav.

 

Incidentul, încadrat de poliție la contravenție. Șoferul care l-a șicanat pe activist a fost amendat și lăsat fără permis

În cele din urmă, tânărul care l-a șicanat pe activist în trafic a primit și o amendă și i s-a reținut permisul de conducere. Daniel Bodnar a fost și el sancționat pentru folosirea telefonului în timp ce șofa.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat: ”Având în vedere imaginile postate pe o rețea de socializare privind o șicanare în trafic din zona Vicovu de Sus – Putna, vă comunicăm că polițiștii s-au autosesizat şi l-au sancționat contravențional pe șoferul vinovat cu amendă în valoare de 870 lei, pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, fiind totodată dispusă reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 60 de zile. Totodată, și șoferul care a realizat filmarea a fost sancționat cu măsura avertismentului pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii vehiculului”.  

Tânărul care l-a șicanat în trafic pe activist se numește Vasilică Știrban, are 22 de ani şi este fiul unui patron de gater din Gura Putnei.

 

Topor aruncat în geamul unui alt activist de mediu, la Marginea

Mașina unui alt activist de mediu, apropiat al lui Daniel Bodnar, a fost vandalizată la Marginea ieri, în plină zi, de un individ care a distrus un geam lateral cu un topor, care a rămas pe bancheta din spate a mașinii. Incidentul a fost făcut public de către Daniel Bodnar, care semnalează că situația devine din ce în ce mai gravă, pe fondul lipsei de reacție a poliției.

Tânărul vizat de acest atac se afla în urmărirea unui camion cu lemne. Cei doi activiști s-au deplasat ieri la sediul Secției rurale de Poliție Marginea, unde au dat declarații și au pus la dispoziție mașina, pentru ca polițiștii să ridice toporul și alte probe.

 

”Deranjați” de activiștii de mediu, afaceriștii cu lemn devin tot mai violenți

Daniel Bodnar a fost vizat de mai multe atacuri, respectiv distrugere asupra mașinii sale, agresiune fizică asupra sa, plus incidentul recent, din noaptea de 11 spre 12 noiembrie, când a fost șicanat și tamponat în trafic, în timp ce încerca să urmărească un camion cu lemne.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava trebuie să intervină ferm în aceste cazuri, existând riscul de a se ajunge la violențe mult mai grave.

Polițiștii angrenați tot mai mult în acțiunile cu privire la combaterea Covid-19 par tot mai departe de restul acțiunilor de control în trafic și de verificarea transporturilor de lemn. Activiștii care încearcă să îi suplinească nu au cum face evident prea multe și sunt și tot mai vulnerabili în fața celor deranjați de acțiunile lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activiștii de mediu, supuși la intimidări tot mai serioase. Poliția tratează ușor cazurile.
 Vizualizări articol: 2226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Activiștii de mediu, supuși la intimidări tot mai serioase. Poliția tratează ușor cazurile5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei