Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2020 - Anul XXV, nr. 135 (7440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acțiune sindicală

Protest cu sirene și lumini, la Ambulanța Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sirenele mașinilor de salvare au răsunat, miercuri, de la ora 10.00, în curtea Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, iar luminile albastre au clipit intermitent pentru a marca protestul sindicatului din acest serviciu de urgență, protest derulat la nivel național. De la SAJ Suceava au participat la acțiune aproximativ 30 de membri de sindicat de la stațiile de la Suceava și Fălticeni, protestul fiind unul fără întreruperea activității, la care au participat doar salariații aflați în timpul liber.

Pe parbrizele autospecialelor de intervenție au fost postate atât afișe pe care scria „Protest național”, cât și fotografiile celor doi ambulanțieri de la SAJ Suceava, Cristian Stupiuc, în vârstă de 52 de ani, și Ioan Irimescu, în vârstă de 61 de ani, care și-au pierdut viața în urma infectării cu Covid-19.

Președintele sindicatului Ambulanța Suceava, Dan Feher, a prezentat nemulțumirile sindicaliștilor și a declarat că scopul protestului este de a sensibiliza politicieni din România că angajații de la Ambulanță „există tot timpul, nu doar din 4 în 4 ani”, precum și de a atrage atenția asupra nemulțumirilor pe care le au. Printre acestea, faptul că în alte județe din țară cei care au fost „în linia întâi de la începutul pandemiei” nu au primit stimulentul de risc. La Suceava nu există o astfel de problemă, stimulentul a fost acordat la peste 90% din personal, lucru firesc, de altfel, de vreme ce la Suceava, după cum a arătat Dan Feher, sunt peste 70 dintre cei 160 de angajați ai serviciilor de ambulanță din țară care s-au îmbolnăvit cu Covid-19 și tot aici doi ambulanțieri infectați cu Covid-19 și-au pierdut viața.  

Dan Feher a subliniat că sindicaliștii de la Ambulanță solicită „atenția care ni se cuvine ca salvatori de vieți” și pentru „activitatea pe care o facem cu profesionalism și dedicare”. „Sperăm că prin această formă de acțiuni post-luptei aprige cu virusul Covid-19 vom fi priviți cu atenție și sensibilitate în rezolvarea favorabilă a doleanțelor noastre”, a declarat liderul de sindicat.

Alte revendicări vizează majorarea salariilor asistenților medicali din Serviciul de Ambulanță, majorarea sporului de urgență, de la 55% la 85%, și scăderea vârstei de pensionare la 57 de ani, cu minimum 20 de ani vechime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest cu sirene și lumini, la Ambulanța Suceava.
 Vizualizări articol: 1963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest cu sirene și lumini, la Ambulanța Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei