Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2020 - Anul XXV, nr. 103 (7408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Aflux extrem de ridicat

Coadă de ambulanțe care a „sufocat” Spitalul Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spitalul municipal Rădăuți este “sufocat” de numărul mare de pacienți aduși de ambulanțe din tot județul Suceava. Luni, la ora 15.00, 11 ambulanțe venite de la Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni erau înșiruite în așteptare, în curtea spitalului. O parte dintre ele au fost surprinse în imaginile atașate la acest material.

Managerul Spitalului municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a reiterat că unitatea nu mai face față afluxului de pacienți: ”În acest ritm nu vom putea face față, spitalul este pregătit să facă față unei populații de 200.000 de oameni, nu și uneia de 700.000 persoane, câte sunt în județul Suceava. Avem echipamente de protecție, dar oamenii nu sunt roboți. Am cerut acum o lună ca Unitatea Primiri Urgențe să fie preluată ca finanțare de Ministerul Sănătății, sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca unitatea să fie declarată spital de urgențe, ceea ce ar însemna o cu totul altă finanțare. Fac apel la toate autoritățile locale și naționale pentru a acorda finanțarea necesară conform situației de facto pentru că de jure sunt îndeplinite toate condițiile legale”.

La secția Covid a spitalului din Rădăuți nu mai este nici un loc liber. Duminică au putut fi internate cu greu doar două persoane de la Căminul de bătrâni din municipiu, iar luni alte șase persoane au ocupat imediat paturile eliberate prin externări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coadă de ambulanțe care a „sufocat” Spitalul Rădăuți.
 Vizualizări articol: 2487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Coadă de ambulanțe care a „sufocat” Spitalul Rădăuți3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei