Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2020 - Anul XXV, nr. 98 (7403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Containere

Secție de terapie intensivă pentru COVID, construită în regim de urgență la Spitalul Vechi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va avea în cel mai scurt timp propria secție de Terapie Intensivă, construită în regim de urgență lângă pavilionul în care funcționează, din curtea Spitalului Vechi.

Coordonatorul militar al spitalului, secretarul de stat gen. dr. Ionel Oprea, a declarat, luni, că înființarea acestei secții ATI pentru sectorul de boli infecțioase a fost decisă pentru a proteja spitalul nou, pentru a trata cazurile COVID cu evoluție severă în acea zonă și pentru a nu mai solicita secția de Terapie Intensivă a spitalului cu aceste cazuri.

Gen. dr. Oprea a afirmat că, după discuții pe această temă cu „persoane foarte generoase”, dispuse să se implice în realizarea investiției, cu un arhitect și cu constructori, a optat pentru o construcție din containere speciale, care este cea mai ieftină posibilă și se poate ridica într-un timp scurt. „Dacă vom găsi suficienți donatori generoși, sper ca într-o lună această clădire să fie gata. Trebuie să aducem acolo o ofertă de oxigen, am discutat deja cu cei de la SIAD și sunt gata să ne ajute și acolo, așa cum ne-au ajutat și în spitalul nou. Din iunie, iulie vrem ca totul să decurgă numai acolo și treptat în spitalul nou să nu mai existe cazuri de COVID, decât într-un mic sector în care pot să apară la urgențele obișnuite - infarcte, accidente rutiere, accidente vasculare cerebrale la persoane care pot fi infectate cu COVID”, a declarat generalul Oprea. Acesta a arătat că astfel de cazuri pot fi tratate inițial în spitalul nou, într-un mic sector special dedicat, după care pot fi transferate în secția ATI de la Boli Infecțioase.

Coordonatorul militar al Spitalului de Urgență Suceava a explicat că această dotare „va revoluționa foarte mult capacitatea spitalului de a face față unor solicitări de genul epidemie microbiologică”. Suprafața ar fi de 50x20 mp, cu dotare cu echipamente și aparatură medicală la cel mai înalt nivel pentru tratarea a cel puțin 15 pacienți. De asemenea, vor exista două spații pentru pacienți cu forme severe de boală, de tip Ebola, cu dispozitive de izolare – asistență încapsulată, presiune negativă și incintă strict controlată. Gen. dr. Oprea și-a exprimat convingerea că „la ce donații sunt” și cu sprijinul autorităților județene și locale, noua secție ATI pentru boli infecțioase „se va realiza foarte rapid”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secție de terapie intensivă pentru COVID, construită în regim de urgență la Spitalul Vechi din Suceava.
 Vizualizări articol: 1928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Secție de terapie intensivă pentru COVID, construită în regim de urgență la Spitalul Vechi din Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei