Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2020 - Anul XXV, nr. 98 (7403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Reguli noi

„Registru de incidente”, introdus de medicii militari la Spitalul de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Conducerea militară a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a introdus un nou instrument de monitorizare a respectării regulilor și procedurilor adoptate în contextul lichidării focarului de COVID-19 înregistrat la această unitate medicală. Col. dr. Daniel Derioiu a declarat, luni, că toate măsurile adoptate și implementate, asumate de Consiliul Medical al spitalului, sunt verificate prin Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, sub coordonarea medicului epidemiolog, iar ceea ce se constată este consemnat într-un registru special.

„S-a înființat un registru de incidente, de încălcare a procedurilor, a circuitelor, unde sunt consemnate incidentele semnalate atât de asistentele de epidemiologie, cât și de alți colegi din spital. Au fost rugați să semnaleze aceste incidente tocmai pentru a putea îmbunătăți activitatea și a lua act pentru a vedea dacă sunt probleme de necunoaștere a procedurilor sau de nerespectare intenționată”, a afirmat col. dr. Derioiu. Acesta a arătat că au fost câteva astfel de incidente, care sunt analizate în Consiliul Medical.

„Registrul poate fi pus la dispoziția oricui, pentru că ăsta este scopul lui. Nu neapărat de a pedepsi pe cineva, ci de a îmbunătăți procedurile și de a lua măsuri de corectare, acolo unde este nevoie”, a subliniat medicul militar.

El a afirmat că, după măsurile adoptate de medicii specialiști epidemiologi, s-a constatat o scădere a numărului de îmbolnăviri în rândul personalului din spital, ceea ce confirmă că circuitele și măsurile luate au avut un efect benefic. Măsurile pot fi actualizate, dacă este nevoie, la propunerea medicului epidemiolog.

 

„Nu vrem să fim acuzați că ascundem sau că nu vrem să cercetăm aspectele semnalate de presă”

Dr. Daniel Derioiu a precizat că verificarea respectării măsurilor se face aproape zilnic, atât de către medicul epidemiolog, cât și de conducerea spitalului, fie directorul medical, fie de manager. „Rapoartele de control sunt consemnate într-un registru de control intern, precum și în referatele înaintate conducerii, de către medicul epidemiolog. Controalele sunt însoțite de propuneri pe care noi le-am adoptat și le-am transmis mai departe pentru implementare, sub formă de dispoziții. Dispozițiile și toate aceste referate sunt publicate pe rețeaua internă a spitalului pentru a fi luate la cunoștință de întregul personal medical și nemedical încadrat la spital”, a arătat col. dr. Derioiu, menționând că un obiectiv al său a fost și îmbunătățirea comunicării deciziilor către tot personalul din spital.

Întrebat dacă până acum au fost aplicate sancțiuni, medicul militar a răspuns că nu, „au fost cercetări pentru anumite aspecte semnalate în principal prin presă”, pentru care a dispus verificări. „Nu vrem să fim acuzați că ascundem sau că nu vrem să cercetăm aspectele semnalate de presă. Suntem transparenți și vrem să facem totul legal și să aducem la suprafață orice încălcare sau nerespectare, dar nu s-au constatat nereguli deosebite”, a mai spus cel care a asigurat managementul militar al Spitalului de Urgență Suceava în această perioadă de criză, medicul militar Daniel Derioiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Registru de incidente”, introdus de medicii militari la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 1413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Registru de incidente”, introdus de medicii militari la Spitalul de Urgență Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei