Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 feb 2020 - Anul XXV, nr. 33 (7338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

În timpul serviciului

Şeful Corpului de Control al Prefectului, beat, era la volanul maşinii cu numere MAI care circula haotic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Autoturismul Dacia Logan cu numere ce aparţin Ministerului Afacerilor Interne care a fost filmat în timp ce se deplasa în mod haotic era condus de către şeful Corpului de Control al Prefectului, Gheorghe Cotin. Şoferul se deplasa pe drumul dinspre Fălticeni spre Suceava, iar autoturismul pe care îl conducea a fost filmat dintr-o maşină care rula în spate.

Maşina suspectă, cu numărul de înmatriculare MAI 43933, a fost oprită de un echipaj rutier pe bulevardul principal al municipiului Suceava, în imediata apropiere a sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Poliţiştii au acţionat în urma unui apel la 112 din trafic în care un bărbat semnala că maşina respectivă se deplasează în mod dubios. Cel care a sunat i-a ţinut la curent pe poliţişti cu privire la traseul de deplasare, astfel că oprirea sa în trafic nu a fost prea complicată.

Gheorghe Cotin nu a dorit să sufle în etilotest, poliţiştii bănuind că acesta este băut. Asta având în vedere refuzarea testării, dar şi comportamentul său. Totuşi, acesta a acceptat să fie condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Conform unor surse, alcoolemia depăşeşte serios valoarea de 0,8 la mie, astfel că Gheorghe Cotin va răspunde penal pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

A invocat în faţa prefectului o afecţiune medicală, din cauza căreia a ameţit

Referitor la acest caz, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că în data de 6 februarie, când Cotin a fost oprit de echipajul rutier, şeful Corpului de Control avea ordin de serviciu la Primăria Râşca. La ora la care a fost oprit, în jur de 16.00, acesta era practic de serviciu, pe drumul de întoarcere spre sediu.

Prefectul a arătat că în aceeaşi zi, în jurul orei 20.00, Cotin l-a sunat şi l-a anunţat că pe fondul unei afecţiuni medicale a ameţit şi a fost oprit în trafic la intrarea în municipiul Suceava, de către un echipaj de poliţie.

Ulterior, după apariţia înregistrărilor în spaţiul public, prefectul a declarat că a fost informat oficial de poliţie despre incident. Măsurile care au fost dispuse până la acest moment de prefectul de Suceava sunt de revocare a dreptului de a conduce şi de predare a autoturismului de serviciu. De asemenea, prefectul a spus că a fost sesizată Comisia de Disciplină şi au fost informate structurile ierarhice superioare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Am dispus toate măsurile legale şi aşteptăm informarea oficială a IPJ Suceava cu privire la rezultatele probelor biologice privind alcoolemia”, a declarat prefectul.

În funcţie de gravitatea faptei, a precizat Moldovan, se poate ajunge până la suspendarea din funcţie a şefului Corpului de Control al Prefectului.

Întrebat dacă Gheorghe Cotin a motivat în vreun fel refuzul de a sufla în etilotest, prefectul a afirmat că l-a întrebat despre acest lucru, iar Cotin i-a spus că se simţea rău pentru că nu îşi luase medicamentele şi voia să ajungă la spital cât mai repede.

Contactat de Monitorul de Suceava, Gheorghe Cotin nu a dorit să comenteze nimic despre incident, spunând doar că este într-o situaţie delicată.

 

Corpul de Control al Prefectului are un rol cheie în activitatea instituţiei

Corpul de Control al Prefectului, condus de Gheorghe Cotin, este o structură operativă, subordonată exclusiv prefectului şi are atribuţii de a face acţiuni de control punctuale, tematice sau complexe, pentru sprijinirea, îndrumarea şi verificarea cu privire la modul de respectare a legilor şi a altor acte normative de către serviciile publice deconcentrate şi unităţile administrativ teritoriale din sfera de competenţă a prefectului.

Printre altele, Corpul de Control înştiinţează prefectul şi sesizează organele abilitate pentru luarea măsurilor legale corespunzătoare, când situaţia impune acest lucru, ca urmare a verificărilor efectuate.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Corpului de Control al Prefectului, beat, era la volanul maşinii cu numere MAI care circula haotic.
 Vizualizări articol: 7524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Şeful Corpului de Control al Prefectului, beat, era la volanul maşinii cu numere MAI care circula haotic5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei