Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2020 - Anul XXV, nr. 27 (7332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Veste bună

Transplant de plămâni reuşit pentru fetiţa Ileana Micuţaru, în vârstă de 10 ani, din Poiana Micului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fetiţa Ileana Micuţaru, în vârstă de 10 ani, care suferă de boala genetică mucoviscidoză, a primit, în sfârşit, plămâni noi, după patru ani de aşteptare. Operaţia de transplant de plămâni a avut loc săptămâna trecută, la Spitalul „Papa Giovanni XXIII” din Bergamo. Mama fetiţei, Dispina Micuţaru, ne-a declarat, ieri, că intervenţia, care a durat 13 ore, a decurs foarte bine şi medicii sunt optimişti. „Ilenuţa este încă la Terapie Intensivă, dar e conştientă, vorbeşte cu mine şi cu medicii, astăzi (ieri – n.r.) va încerca să mănânce”, a spus mama copilului. Ea a spus că se află cu Ileana în Bergamo din data de 23 septembrie a anului trecut, timp în care două luni au stat în spital şi două luni într-o casă care aparţine spitalului, în aşteptarea unui donator compatibil. În cele patru luni, cât a fost în grija clinicii italiene, Ileana a fost pregătită pentru operaţie, dar în acelaşi timp a învăţat limba italiană, a făcut cursuri de karate şi ore de pian.

Costurile intervenţiei chirurgicale au fost suportate de Ministerul Sănătăţii, care a aprobat decontarea în urmă cu exact un an. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Silvia Boliacu, a declarat, ieri, că suma solicitată până în prezent de clinica din Italia a fost de 61.192 de euro, iar cheltuielile de transport pentru pacientă şi mamă au fost de 425 de euro. „Ministerul a finanţat integral suma de 61.617 euro”, a precizat directorul Silvia Boliacu.

Ileana a fost pe lista de aşteptare pentru transplant de plămâni a clinicii din Bergamo de anul trecut, după ce medicii italieni au considerat-o eligibilă pentru această intervenţie.

 

Ileana are recomandare de transplant pulmonar din 2016

Ea a fost diagnosticată cu mucoviscidoză de la vârsta de 3 ani. De atunci a fost monitorizată şi tratată constant în spitalele din Suceava şi Iaşi pentru afecţiunile asociate bolii. În 2016 starea copilului s-a deteriorat atât de mult încât a primit recomandare de transplant pulmonar. La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava i s-au făcut mai multe investigaţii medicale necesare pregătirii în vederea transplantului, iar DSP Suceava a început demersurile pe lângă Agenţia Naţională de Transplant din România. Documentaţia a fost aprobată, după care a fost trimisă de către DSP către Clinica AKH Viena.

În iunie 2017, AKH a răspuns că nu poate accepta fetiţa pentru intervenţie în anul respectiv deoarece s-a depăşit numărul de cinci transplanturi aprobate pentru români şi a sugerat să facă solicitare pentru anul următor. DSP Suceava a reluat demersurile pentru 2018, dar răspunsul clinicii austriece a fost din nou negativ, motivând refuzul cu schimbarea politicii manageriale a clinicii şi a Eurotransplant faţă de pacienţii provenind din România, şi anume că aceştia nu mai sunt acceptaţi. În această situaţie, DSP Suceava a trimis către Ministerul Sănătăţii solicitări de a identifica o clinică în care micuţa Ileana să beneficieze de transplant.

În 2019, familia Micuţaru, ajutată de persoane sensibilizate de campaniile de presă pentru susţinerea copilului, a contactat Spitalul „Papa Giovanni XXIII” din Bergamo şi a primit răspuns pozitiv pentru a fi trecută pe lista de aşteptare pentru transplant pulmonar. Săptămâna trecută, visul Ilenei s-a împlinit.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transplant de plămâni reuşit pentru fetiţa Ileana Micuţaru, în vârstă de 10 ani, din Poiana Micului.
 Vizualizări articol: 3523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Transplant de plămâni reuşit pentru fetiţa Ileana Micuţaru, în vârstă de 10 ani, din Poiana Micului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei