Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 ian 2020 - Anul XXV, nr. 1 (7306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Reacţie

Protest la Tişăuţi, Ipoteşti, din cauza unei gropi de gunoi clandestine care ia amploare la câţiva paşi de şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Imagini dezolante la câţiva paşi de şcoala din Tişăuţi, comuna Ipoteşti, în imediata apropiere a unui loc de joacă recent inaugurat, unde de mai multe luni de zile „se dezvoltă” o groapă de gunoi clandestină.

Munţi de gunoaie menajere, moloz, mizerie, miros pestilenţial şi câini vagabonzi sunt imaginile care descriu zona din spatele şcolii, foarte aproape de albia râului Suceava, zona fostei balastiere aşa cum o cunosc cei mai mulţi dintre săteni.

Joi, 2 ianuarie, câteva zeci de localnici au reacţionat şi au participat la un protest pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme extrem de neplăcute pentru locuitorii din Tişăuţi, problemă care a început să ia amploare în ultimul timp. Participanţii s-au deplasat până la groapa de gunoi formată şi au încercat să aibă o discuţie cu autorităţile. La întâlnire au luat parte viceprimarul cu atribuţii de primar, Constantin Bobu, şi fostul primar Sorin Augustin Tofan.

Daniela Andrieş, localnică, este cea i-a mobilizat pe săteni să nu stea nepăsători cu privire la ceea ce se întâmplă în satul lor.

„La o mică distanţă de şcoala din localitate s-a format o adevărată groapă de gunoi, fără nici o bază legală, pe terenul unei foste balastiere. Considerăm acest lucru deosebit de periculos deoarece a devenit un focar de infecţie. În zonă au apărut şi foarte mulţi câini fără stăpân, iar ce se întâmplă acolo favorizează şi apariţia şobolanilor, mari purtători de boli şi microbi. De asemenea, o creştere a debitului râului Suceava ar putea duce la poluarea cu gunoaie a zonei, precum şi a localităţilor aflate în aval”, a declarat Daniela Andrieş.

 

Autorităţile promit igienizarea zonei până de Paşte

Răzvrătiţi, localnicii au reclamat că sunt firme care vin şi aduc gunoiul la Tişăuţi, iar ceea ce se întâmplă în sat a scăpat de sub control.

”Noi ne-am cumpărat pubele, sortăm gunoiul şi alţii vin şi aruncă lângă casele noastre. Nu e normal aşa ceva”, a spus unul dintre săteni.

La rândul său, viceprimarul cu atribuţii de primar Constantin Bobu a arătat că „amenzi nu am dat nimănui, poate am greşit, dar de azi înainte nu voi mai greşi şi voi amenda şi cetăţenii care aduc gunoiul cu roaba. Vreau să aduc un utilaj pe şenile, să niveleze şi să ecologizăm zona. Până de Paşte o să fie curat. Chiar dacă nu era protest, tot făceam curăţenie. E permisă depozitarea doar a pământului şi a molozului ca să întărim malul”. Acesta a mai spus că în curând va monta camere de supraveghere şi va asigura pază umană non-stop.

”Nu am tolerat situaţia, dar nu am avut personal. A fost un paznic aici care şi-a dat demisia. Ne-am concentrat asupra altor proiecte din comună, am vrut să le terminăm înainte de a veni frigul, poate am neglijat puţin ce se întâmplă aici”, a mai spus Bobu.

Localnicii i-au spus lui Bobu că vor urmări dacă îşi va îndeplini promisiunile şi dacă până de sărbătorile de Paşti va reuşi să stăpânească problema deşeurilor din spatele şcolii.

Daniela Andrieş, iniţiatoarea întâlnirii, a menţionat că anul trecut, în zona fostei balastiere, era instalată o barieră, iar un paznic asigura supravegherea zonei, însă aceste măsuri de pază au fost sistate. Astfel, nu mai există nici un control al zonei, iar maşini de mare tonaj din comună şi din localităţi limitrofe aduc, în prezent, gunoi la fosta balastieră din sat.

Filmări şi fotografii de la groapa de gunoi, realizate de Daniela Andrieş, au fost postate pe https://www.youtube.com/watch?v=XQjh5gXHtZo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0f7UIP1joe0EtVClgwozlnm_-1lEYVP28S6-mTiH8M1UC3JQSIwozTpDM.

Aceasta a transmis, în numele cetăţenilor din Tişăuţi, o serie de solicitări autorităţilor locale, printre care interzicerea depozitării deşeurilor de orice fel pe teritoriul satului, sancţionarea celor care nu respectă acest amendament, salubrizarea zonei, măsuri urgente pentru stoparea scurgerii reziduurilor din fosa septică aflată în curtea şcolii.

”Acesta nu este un război cu nimeni, nu este un conflict, este un apel pentru normalitate, e dorinţa noastră de dezvoltare a comunităţii. Nu fac parte din nici un partid politic, nu aspir la nici o funcţie publică, îmi iubesc satul şi trebuie să avem grijă de comunitatea în care trăim”, a mai spus Andrieş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest la Tişăuţi, Ipoteşti, din cauza unei gropi de gunoi clandestine care ia amploare la câţiva paşi de şcoală.
 Vizualizări articol: 2418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Protest la Tişăuţi, Ipoteşti, din cauza unei gropi de gunoi clandestine care ia amploare la câţiva paşi de şcoală5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei