Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 300 (7301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În forţă

Peste o sută de oameni s-au chinuit să stingă un incendiu după ce un inconştient a aruncat un chiştoc de ţigară aprins

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Incendiul semnalat la o litieră de pădure în zona numită Valea Şurii pe raza Ocolului Silvic Pojorâta a dus la o mobilizare masivă de forţe de intervenţie pentru stingerea flăcărilor care ameninţau să se extindă la fondul forestier din apropiere. În momentul în care s-a ajuns la faţa locului s-a constatat că ardeau, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de ari, litieră, doborâturi şi resturi lemnoase.

„Intervenţia a fost deosebit de grea şi a solicitat la maximum forţele participante, din cauza lipsei apei în zonă, a terenului accidentat şi a vântului puternic, dar mai ales din cauza faptului că incendiul se manifesta în profunzime, în litieră, la o adâncime de aproximativ 30 de centimetri”, a arătat sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Pentru stingerea focului au lucrat peste o sută de persoane, pompieri militari de la detaşamentele Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Vatra Dornei, lucrători ai Ocoalelor Silvice Pojorâta, Vama şi Breaza, lucrători de la SVSU Pojorâta, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti şi voluntari.

De sâmbătă dimineaţă, de la ora 9.30, şi până ieri seară s-a lucrat aproape non-stop, iar pentru a preveni apariţia vreunui alt focar de incendiu peste noapte au rămas să supravegheze zona cinci pompieri militari şi doi lucrători silvici. Duminică dimineaţă, eforturile pentru lichidarea completă a incendiului au fost reluate, iar până ieri după-amiază s-a reuşit stingerea tuturor focarelor. Din primele date, se pare că incendiul a plecat de la o ţigară nestinsă aruncată de cineva care a trecut prin zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de oameni s-au chinuit să stingă un incendiu după ce un inconştient a aruncat un chiştoc de ţigară aprins.
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de oameni s-au chinuit să stingă un incendiu după ce un inconştient a aruncat un chiştoc de ţigară aprins0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei