Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 296 (7297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Potrivit tradiției

Grupul ”Flori de Mălin” a colindat Monitorul de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Colindele au răsunat din nou la sediul ziarului Monitorul de Suceava, nașterea Mântuitorului fiind vestită de Grupul vocal instrumental ”Flori de Mălini”, marți, 17 decembrie.

Coordonate de Maria Creţu, profesoară de limba şi literatura română, actualmente la pensie, şi Neculai Creţu, prof. de flaut și nai, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, șase fete ale grupului de la Mălini au anunțat apropierea sărbătorilor prin intermediul unor colinde deosebite.

„Sunt colinde, în principal, de dincolo de râul Moldova, ale lăutarilor. Țin minte, din copilăria mea, colindele lăutarilor, însoțiți de vioară, din satul Mironu, Valea Moldovei, chiar ultima colindă cu care am venit de acolo este. <Flori de Mălini> este un grup vocal instrumental cu care dorim să scoatem în lume cântecele noastre, preponderent lirico-meditative, dar de sărbători ne transformăm într-un ansamblu de datini și obiceiuri”, a menționat prof. Maria Crețu.

Ne-au vizitat Daria Dumitrache, elevă la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni; Alexa Ana, de la Colegiul ”Mihai Băcescu” Fălticeni; Roxana Țolea, elevă la Școala Suha, Mălini; Tatiana Vicol, veterana grupului, din Mălini; Bianca Nistor – Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini și Florica Angela Galea, elevă a Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, care a reușit calificarea în semifinala concursului de folclor „Vedeta Populară”, de pe TVR 1.
Duminică, televiziunea publică va difuza semifinala emisiunii concurs, iar cei interesați pot urmări evoluția artistei.

Grupul a fost însoțit de inspectorul școlar pentru problemele educaționale ale romilor, prof. Lucian Dimitriu, acesta menționând că elevele au colindat mai multe instituții media din Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupul ”Flori de Mălin” a colindat Monitorul de Suceava.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupul ”Flori de Mălin” a colindat Monitorul de Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei