Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 288 (7289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cu totul ieșit din comun

O turmă de 15-20 de mistreți s-a plimbat prin Suceava. Alarma a fost dată după ce porcii au ajuns la Poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Seria animalelor sălbatice care ajung să circule pe străzile Sucevei a fost completată vineri noapte de apariția unei numeroase turme de mistreți, care s-a plimbat pe bulevardul principal, pe lângă sediul Primăriei Suceava, după care a intrat în curtea Inspectoratului Județean de Poliție, vizavi de Direcția Silvică, unde a fost observată de ofițerul de serviciu, care a dat primul alarma. Sesizarea a venit la ora 2.20 din noapte.

Jandarmii au descris intervenția: „În zonă s-a deplasat un echipaj format din 4 jandarmi, care a găsit turma formată din aproximativ 15-20 de animale sălbatice în curtea interioară a inspectoratului de poliție. Jandarmii au făcut zgomot și au folosit lanternele, iar turma a părăsit zona, îndreptându-se spre Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Suceava (n.r. adică spre ogoarele din spatele IPJ). Ulterior, echipajul de jandarmi s-a deplasat în parcul din apropierea Universității <Ștefan cel Mare> Suceava, unde a identificat încă doi porci mistreți. A fost izolată zona, iar animalele au fost direcționate, de asemenea, spre stațiunea de cercetare. Intervenția s-a finalizat în jurul orei 04.00, la aceasta participând și efective din cadrul Poliției Municipiului Suceava și Poliției Locale Suceava”.
În campusul universității, cei doi mistreți au provocat și ceva pagube minore. 

La acțiune a fost cooptat și medicul veterinar al Primăriei Suceava, Eduard Vărzaru, care este autorizat să tragă cu arma cu tranchilizant, în caz de se punea problema capturării vreunui mistreț.

 

Silvicultorii cred că mistreții erau veniți de mai multă vreme pe câmpurile din jurul Sucevei

O problemă cu un răspuns greu de dat este de unde au venit mistreții.  

Cel mai apropiat fond de vânătoare populat cu mistreți, de unde ar fi putut să apară turma tocmai în zona Stadionului Areni, este cel de la Mihoveni, dar chiar și așa, este destul de greu de crezut că au plecat din pădure spre oraș.

Cel mai probabil, spun silvicultorii suceveni, cei 15-20 de mistreți au stat până acum pe terenurile agricole din jurul Sucevei, prin zona Ipotești sau chiar pe terenurile Stațiunii Agricole, unde au avut ce mânca, până la recoltarea porumbului, iar acum, în lipsa hranei, s-au pornit să își caute o altă zonă în care să se stabilească.

Acum o lună de zile, o situație similară s-a înregistrat la Craiova, unde o turmă de mistreți a pătruns pe străzile orașului, în căutarea hranei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O turmă de 15-20 de mistreți s-a plimbat prin Suceava. Alarma a fost dată după ce porcii au ajuns la Poliţie.
 Vizualizări articol: 2563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O turmă de 15-20 de mistreți s-a plimbat prin Suceava. Alarma a fost dată după ce porcii au ajuns la Poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei