Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 259 (7260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scandal cât casa

Mărturia șoferului care a evitat o nenorocire, după depășirea în orb a unui inconștient: „El încerca să mă forţeze pe mine să trec printre tir şi el”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cazul şoferului pericol public care a intrat într-o depăşire pe linia continuă, într-o curbă la dreapta, în „orb”, pe DN 17, la Frasin, relatat pentru prima dată de Monitorul de Suceava în ediţia de sâmbătă, 2 noiembrie, s-a transformat într-un scandal la nivel naţional, oameni din toată ţara fiind revoltaţi de imaginile care surprind manevra conducătorului auto, dar şi de atitudinea lui ulterioară, când s-a luat la ceartă cu alţi şoferi, prin staţie, aruncând ameninţări şi replici scandaloase, de genul „mi se fâlfâie de imaginile tale” sau „dacă îl omoram care e problema, am asigurare”. Norocul inconştientului a fost că şoferul care venea regulamentar din sens opus nu s-a pierdut cu firea şi a redus la timp viteza.

 

Şoferul care a evitat nenorocirea: „El încerca să ţină partea stângă, să mă forţeze pe mine să trec printre tir şi el”

Şoferul care venea din sens opus şi a evitat nenorocirea a fost de acord să povestească experienţa deloc plăcută prin care a trecut. Bogdan Pădurariu, din Câmpulung Moldovenesc, pilot de curse şi antrenor de drifturi, crede că experienţa de şofer l-a ajutat în acest caz delicat: „L-am văzut târziu pentru că depăşea acel camion, în viraj la dreapta, nu era vizibilitate şi mi-a apărut destul de târziu în faţă. Imediat am început să frânez, partea şocantă a fost că el încerca să ţină partea stângă, să mă forţeze pe mine să trec printre tir şi el... acolo m-am blocat un pic că nu ştiam prin ce parte să o apuc”.

 

„Să mai fii şi agresiv în loc să ai bunul-simţ să-ţi ceri scuze şi să-ţi asumi greşeala”

Şoferul care a evitat accidentul este foarte neplăcut surprins şi de atitudinea de după depăşire a celui care putea să îl omoare:

„Depăşirea pe care a făcut-o este inexplicabilă, nu am mai văzut aşa ceva. Este grav şi ce s-a întâmplat ulterior prin staţie, să mai fii şi agresiv în loc să ai bunul-simţ să-ţi ceri scuze şi să-ţi asumi greşeala. Este un semnal de alarmă că astfel de conducători auto se află în trafic şi sunt din ce în ce mai mulţi”.

Totuşi, Bogdan Pădurariu speră ca atitudinea de după a individului să fi fost una provocată de „nervi”, iar el să nu gândească în asemenea hal.

 

Poliţiştii rutieri s-au gândit să reacţioneze abia după ce scandalul a luat amploare

Târziu, când scandalul ajunsese deja la urechile şefilor Poliţiei Române, conducerea Serviciului Rutier s-a gândit să facă ceva. Bazele de date au indicat că proprietarul maşinii este un bărbat de 59 de ani, însă, contactat, acesta a apus că a vândut maşina, în baza unui contract de comodat. Aşa s-a ajuns la un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Suceava, despre care însă poliţiştii nu au vrut să spună prea multe. Respectivul ar fi recunoscut telefonic că el s-a aflat la volan, însă nu s-a prezentat la poliţie, invocând că este plecat din ţară. Cum nu există prea multe pârghii legale, poliţiştii l-au „invitat” pe respectivul la sediul poliţiei. Deocamdată, faţă de suspect nu s-a luat nici o măsură.

 

Amendă şi permisul suspendat 30 de zile, măsura maximă care s-ar putea lua

Totuşi, poliţiştii promit că vor lua măsuri.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că în funcţie de materialul probator administrat şi de concluziile la care vor ajunge colegii de la Serviciul Rutier se pot lua măsuri de sancţionare contravenţională faţă de şofer, potrivit legii.

Măsura maximă ar fi amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.  Problema este legată de faptul că imaginile respective nu au fost înregistrate cu un mijloc omologat, cum sunt cele de pe maşinile poliţiştilor rutieri.  

Toţi martorii din trafic spun că maşina era cu volan pe dreapta, ceea ce amplifică inconştienţa conducătorului auto.

Important este ca acest scandal să nu se „stingă” într-o zi-două, poliţiştii să facă cercetări în continuare, chiar dacă vor fi de durată, şi să ia măsurile legale. Depăşirea pe linia continuă care l-ar putea lăsa fără permis de conducere pe şoferul pericol public ar putea fi constatată de exemplu şi prin declaraţia celui care venea din sens opus.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărturia șoferului care a evitat o nenorocire, după depășirea în orb a unui inconștient: „El încerca să mă forţeze pe mine să trec printre tir şi el”.
 Vizualizări articol: 4876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Mărturia șoferului care a evitat o nenorocire, după depășirea în orb a unui inconștient: „El încerca să mă forţeze pe mine să trec printre tir şi el”5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei