Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 237 (7238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE

„Tu poţi face lumină” O campanie anticorupţie pentru conştientizarea de către personalul MAI şi cetăţeni a cauzelor şi consecinţelor implicării în fapte de corupţie

Click aici pentru VIDEO

Direcţia Generală Anticorupţie, instituţia abilitată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului MAI, a constituit un element important în procesul de creare a unui climat de integritate instituţională.

Activitatea DGA în acest domeniu este reglementată de Strategia Naţională Anticorupţie 2016-2020 şi de OMAI 62 din 13.06.2018 privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor de prevenire a corupţiei şi educaţie pentru promovarea integrităţii în cadrul MAI.

Campania Tu poţi face lumină este circumscrisă unei serii de activităţi specifice cu caracter preventiv destinat personalului MAI, dar şi cetăţenilor.

Această campanie are ca scop promovarea şi dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului MAI şi al cetăţenilor prin conştientizarea consecinţelor faptelor de corupţie şi a modalităţii de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligaţiile care derivă din calitate de funcţionar public, atitudinea în faţa unor posibile fapte de corupţie, conştientizarea cetăţenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupţie despre care iau cunoştinţă prin apelarea Call Center Anticorupţie 0800 806 806.

Astfel, în cadrul aceste campanii de prevenire a corupţiei vor fi organizate întâlniri cu tematica integrităţii (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ONG-uri), distribuire şi panotaj a afişelor realizate în acest sens în instituţiile MAI, distribuire de flayere şi pliante cu caracter informativ, mediatizarea globală a tuturor acestor elemente printr-un film de scurt metraj în care este descris modul de funcţionare a sistemului call center anticorupţie. Considerăm că informarea cât mai bună a publicului cu privire la instrumentele de sesizare a faptelor de corupţie şi a specificităţii acestora reprezintă condiţii ce stau la baza educaţiei anticorupţie în spiritul integrităţii, sens în care facem un apel de sprijin instituţional în diseminarea acestor mesaje şi mulţumim pentru suportul fiecăruia.

Materialele de campanie pot fi vizualizate pe pagina de facebook a Direcţiei Generale Anticorupţie şi pot fi descărcate de pe canalul de YouTube al DGA, dând click pe următoarele link-uri:

https://www.youtube.com/watch?v=CfYyCC3CHmI

https://www.facebook.com/directiageneralaanticoruptie/  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tu poţi face lumină” O campanie anticorupţie pentru conştientizarea de către personalul MAI şi cetăţeni a cauzelor şi consecinţelor implicării în fapte de corupţie.
 Vizualizări articol: 1266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Tu poţi face lumină” O campanie anticorupţie pentru conştientizarea de către personalul MAI şi cetăţeni a cauzelor şi consecinţelor implicării în fapte de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei