Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 213 (7214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Promovare

Flutur la deschiderea Târgului „Produs în Bucovina”: Suceava a devenit capitala culturală a autenticului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 70 de producători tradiționali, meșteri populari și unități gastronomice participă la ediția de anul acesta a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”. Deschiderea oficială a târgului a avut loc ieri după-amiază, în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la eveniment fiind prezenți și cei doi vicepreședinți ai instituției, Gheorghe Niță și Viorel Seredenciuc, și viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi. Târgul de toamnă "Produs în Bucovina" va fi deschis până duminică, 15 septembrie.

La deschiderea oficială a târgului, Gheorghe Flutur a apreciat faptul că prin astfel de evenimente Suceava a devenit capitala culturală a autenticului. „Deschidem oficial târgul de toamnă pentru ca unii să-și vândă roadele, iar alții să le cumpere. Eu vă mulțumesc că ați venit la aceste evenimente.  După ce luni piața centrală a Sucevei era plină de oameni veniți să asculte simfonii, acum am trecut la promovarea produselor tradiționale, după care mergem la rapsodii. Suceava merită să se numească o capitală culturală a autenticului, a tradițiilor și mă bucur că suntem la a 11-a ediție a acestui târg. Și mulțumesc lui Dumnezeu că am avut șansa să fiu inițiatorul acestor proiecte <Produs în Bucovina>, a declarat Flutur.

 

Peste 540.000 de turiști au fost cazați vara aceasta în pensiunile și hotelurile din județ

Șeful administrației județene a adăugat că vrea să anunțe ceva de suflet, și anume că vara aceasta s-a înregistrat un număr foarte mare de turiști care au vizitat județul Suceava, Bucovina. „Azi am reușit să centralizăm de la pensiuni și hoteluri numărul de turiști. În lunile iunie, iulie și august, în județul Suceava au fost peste 540.000 de turiști. Numai în trei luni. Cifrele acestea arată ceva și asta înseamnă că ceea ce facem și noi, ceea ce faceți dumneavoastră își atinge scopul. Suceava, Bucovina, a devenit o destinație turistică pentru foarte mulți români și străini. Mă bucur foarte mult de asta. Și sigur că noi, cei care administrăm județul, vom avea mai multe teme. Deja drumurile sunt prea înguste, aglomerația este prea mare și trebuie să ne gândim la următorii pași”, a declarat Flutur.

Pe de altă parte, șeful administrației județene i-a îndemnat pe suceveni să fie patrioți și să cumpere mai multe produse tradiționale ale producătorilor din județul Suceava. „Vă îndemn astăzi să gustați din Bucovina și să fiți patrioți. Să cumpărați mai multe produse tradiționale de-ale noastre, românești și din Bucovina, pentru că din păcate în ultimii ani, asta a fost realitatea, ne-au invadat foarte multe produse care sunt bine ambalate, care sclipesc frumos. Dar cred că mai sănătoase și mai bune ca produsele noastre nu mai sunt altele. Declar deschis Târgul de Toamnă <Produs în Bucovina> și vă doresc distracție plăcută. Mulțumesc Centrului Cultural Bucovina, Primăriei Suceava, colegilor din Consiliul Județean Suceava și vă îndemn să vă simțiți bine aici, în capitala culturală Suceava”, a mai declarat Gheorghe Flutur. El a amintit că tot de ieri și până pe 13 septembrie, pe esplanada din fața Palatului Administrativ Suceava va avea loc un alt eveniment important, și anume aniversarea a 65 de ani de la înființarea Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

 

Produse tradiționale pentru toate gusturile la târgul de toamnă din centrul Sucevei

Până duminică, 15 septembrie, sucevenii și nu numai vor putea degusta și cumpăra unele dintre cele mai gustoase produse tradiționale din Bucovina, dar și produsele meșteșugarilor din județ. Ediția de anul acesta a târgului are sloganul „Gustă din Bucovina”, producătorii prezenți urmând să organizeze sesiuni de degustare de produse bucovinene autentice. Cei care vor veni la târg vor putea  cumpăra produse alimentare tradiţionale, siropuri, brânzeturi, vinuri de colecţie, produse din carne, produse din carne de vită, produse din carne de porc, oaie sau pasăre, dar și nenumărate dulciuri provenite direct de la gospodine, produse apicole și de panificație, gemuri, fructe, vinuri obișnuite şi brânzeturi alese, oale de lut sau ustensile de casă făcute manual. De precizat că în zilele de 14 și 15 septembrie, între orele 13:00 – 20:00, pe scena din fața Casei de Cultură vor avea loc spectacole folclorice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur la deschiderea Târgului „Produs în Bucovina”: Suceava a devenit capitala culturală a autenticului.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur la deschiderea Târgului „Produs în Bucovina”: Suceava a devenit capitala culturală a autenticului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei