Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 211 (7212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concluzii

Bătălia epică a contelui Dracula s-a dat în Munţii Călimani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Munţii Călimani ar putea deveni parte dintr-un traseu destinat „Drumului vampirilor”, în care mitul contelui Dracula să fie extins din locurile deja cunoscute, cum ar fi Castelul Bran sau Pasul Tihuţa. Totul poate fi posibil prin implicarea lui Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, cel care a scris celebrul roman „Dracula”. În baza scrierilor şi notiţelor foarte precise ţinute de Bram Stoker, păstrate într-un muzeu din Philadelphia, urmaşul său a reuşit să descopere castelul fictiv al contelui Dracula, locul în care s-a dat ultima bătălie epică a vampirului. Iar potrivit coordonatelor de longitudine şi latitudine, acest castel fictiv este situat în Munţii Călimani, pe locul unui fost vulcan.

 

„Se simte ceva aici, o putere supranaturală”

Duminică, într-o zi în care doar vântul a deranjat pe culmile munţilor, Dacre Stoker a urcat în locul identificat drept amplasamentul castelului fictiv. Ca un adevărat urmaş al creatorului contelui Dracula, Dacre Stoker a parcurs ultima porţiune a drumului călare pe un cal pus la dispoziţie de un localnic din Drăgoiasa - Panaci. Chiar dacă era însoţit şi de alte persoane, inclusiv Liviu „Răzeşu”, gazda din Drăgoiasa, urmaşul lui Bram Stoker a mărturisit că inclusiv comportamentul animalelor arată că este un loc straniu.

„Se simte ceva aici, o putere supranaturală. Ne apropiem de Castelul lui Dracula, iar caii ştiu asta. Trebuia să iau nişte usturoi ca să mă protejeze de vampiri”, a mărturisit Dacre Stoker.

Scopul drumului de duminică a fost acela de a monta o placă în care să fie indicat locul castelului fictiv al contelui Dracula, un loc care să atragă turişti pe viitor.

Acest aspect a fost subliniat şi de alte persoane care au organizat acest eveniment. Radu Oprea, reprezentantul Fundaţiei Bram Stoker în România, a explicat că Dracula are două componente, cea de istorie şi cea de ficţiune, dar la un moment dat acestea vor trebui explicate şi puse în valoare.

„Se simte nevoia să ştim ce este ficţiune şi ce este istorie, iar brandul României, de facto, este Dracula, şi părerea mea este că ar trebui să profităm de el. Dacre este prietenul nostru, prietenul României, şi cred că este cel mai bun ambasador pe care-l avem pentru a putea atrage turişti aici”, a arătat Radu Oprea.

 

„Multe lucruri se leagă: prezenţa lui Dracula, superstiţiile, vulcanul şi această zonă incredibilă”

Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Parcului Naţional Călimani, o arie protejată, în interiorul căreia se află şi castelul fictiv al contelui Dracula. „Este o zonă cu un potenţial turistic uriaş, o zonă neexplorată încă. <Bine aţi venit în casa mea, intraţi liber şi plecaţi în siguranţă şi lăsaţi puţin din fericirea pe care o aduceţi>, este ceea ce spunea Bram Stoker în urmă cu mult timp. Şi noi ne dorim să lase puţin din fericirea dânşilor, adică toţi vizitatorii Parcului Naţional Călimani”, a arătat Basarab Bîrlădeanu, directorul Parcului Naţional Călimani.

Un alt partener al acestui proiect este şi Liviu Bazarcă, administratorul pensiunii „Casa Răzeşului” din Drăgoiasa, cel care speră ca acest proiect să prindă contur, iar cei care sunt pasionaţi de legenda lui Dracula să ajungă şi la castelul fictiv din Munţii Călimani. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, Liviu Bazarcă a anunţat şi cum doreşte să le prezinte acest castel fictiv, în care duminică a fost montată placheta care aminteşte de Bram Stoker şi contele Dracula: „Turiştii vor avea parte de plimbări cu caleaşca până la baza muntelui, iar de acolo vom avea parte de turism ecvestru şi aici o să ne ajute şi cei de la Parcul Naţional Călimani”.

Şi stră-strănepotul lui Bram Stoker este de părere că acest loc poate deveni un punct important de atracţie pentru turişti şi a explicat cum s-a ajuns la această locaţie.

„Bram a fost foarte precis, organizat şi ştim din notiţele lui că a avut 28 de cărţi care descriau această zonă. În anii 1800, această zonă era plină de mister, lumea se oprea la Budapesta, iar zona Carpaţilor era plină de mistere, superstiţii. Multe lucruri se leagă: prezenţa lui Dracula, superstiţiile, vulcanul şi această zonă incredibilă. De asta a ales acest loc chiar dacă nu a fost niciodată aici. S-a informat din cărţi, hărţi”, a mai spus Dacre Stoker.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătălia epică a contelui Dracula s-a dat în Munţii Călimani.
 Vizualizări articol: 2099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Bătălia epică a contelui Dracula s-a dat în Munţii Călimani2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei