Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 174 (7175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La evenimentul „Lume, lume… hai la târg!”

Nicolae Furdui Iancu a fermecat publicul venit în număr mare la Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sâmbătă seara, numeroşii vizitatori ai târgului de produse tradiţionale dar şi de anticariat organizat în frumosul decor al Muzeului Satului Bucovinean, au avut parte de o surpriză deosebită, pregătită de organizatori – un concert al îndrăgitul interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu.

„Cel mai iubit” interpret de muzică populară din România, ale cărui merite au fost recunoscute de-a lungul timpului prin numeroasele premii acordate dar mai ales prin aprecierea publicului din toate colţurile ţării, a încântat publicul sucevean, venit în număr mare, cu frumoase melodii folclorice specifice zonei în care s-a născut şi a crescut, dar şi cu o serie de compoziţii proprii, în mod cert, cel mai mare succes având melodiile cu un puternic suflu patriotic, pe care le-a lăsat la urmă, pentru a le cânta împreună cu cei prezenţi.

„Noi suntem români”, „Cine n-are nici un dor”, „Aşa-i românul”, „Treceţi batalioane române Carpaţii” şi  „Nu uita că eşti român”, sunt printre melodiile cu mare priză la public, care au răsunat în inima parcului Şipote dar şi în inimile celor prezenţi la manifestarea organizată de Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava.

Concertul a fost structurat în două părţi, dar fără a se lua o pauză evidentă, ci doar un mic moment de răgaz, să-şi tragă sufletul cei de pe scenă, care s-au bucurat din plin de umbra copacilor din jur, care răspândeau o răcoare plăcută, într-o zi caniculară de vară.

Spectatorii, pentru care băncile de lemn din faţa scenei s-au dovedit insuficiente, au urmărit frumosul spectacol din picioare sau aşezaţi direct pe iarbă, sau s-au mulţumit să îl asculte de la distanţă, de la terase şi de pe aleea principală.

Impresionante au fost în special melodiile de final, printre care „Noi suntem români”, care au fost intonate şi de public, în acelaşi timp cu îndrăgitul interpret, răsunând ca vocea unui uriaş, pe platoul Cetăţii de Scaun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolae Furdui Iancu a fermecat publicul venit în număr mare la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 1952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nicolae Furdui Iancu a fermecat publicul venit în număr mare la Muzeul Satului Bucovinean5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei