Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 168 (7169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Noutate

„Românie, draga mea”, cea mai recentă piesă lansată de artista Laura Olteanu, dedicată românilor de pretutindeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Artista Laura Olteanu a lansat recent piesa „Românie, draga mea”, însoţită şi de videoclip, piesă dedicată în special românilor din diaspora, românilor de pretutindeni.

Îndrăgita interpretă de muzică populară Laura Olteanu şi-ar dori ca această piesă să devină „imnul” românilor care şi-au anunţat participarea la protestul de mare amploare de pe 10 august 2019, din Bucureşti, protest organizat de Tommy Tomescu (medic stomatolog stabilit în Marea Britanie) şi diaspora, la un an după cel în urma căruia sute de români au fost răniţi în timpul altercaţiilor cu jandarmii.

 

Prelucrare după „Cântă cucu-n Bucovina”

„Românie, draga mea” este o prelucrare după renumita melodie „Cântă cucu-n Bucovina”, pe versurile lui Constantin Mandicevschi, scrise în 1904. Vasile Mucea, unul dintre primii rapsozi ai Bucovinei, a descoperit acest cântec în folclor, în satul Corceşti, Raionul Storojineţ, Nordul Bucovinei, în anul 1943. Cântecul a fost înregistrat prima dată, în anul 1996, de muzicianul Grigore Leşe.

Artista Laura Olteanu a dorit să continue într-un fel proiectul „Acasă-i România”, proiect de suflet, care a unit inimile românilor din ţară şi de peste hotare. Albumul de muzică populară ,,Acasă-i România’’, lansat alături de Orchestra Fraţilor Advahov, conţine un buchet de 12 melodii de dragoste, de joc şi voie bună.

 

„Încerc să fiu cât mai aproape sufleteşte de cei care mă ascultă”

Melodia „Acasă-i România” şi videoclipul acesteia s-au dorit izvorâtoare de frumuseţe, tradiţie, istorie, credinţă, dar şi durere. „O durere a generaţiei actuale, o durere, la rândul ei, izvorâtoare de încredere în viitor, în viitorul acestei ţări. Fie că ne stârneşte nostalgie, durere, dragoste de neamul şi de aceste locuri minunate dăruite de Dumnezeu, cred că ne regăsim cu toţii în ceea ce am dorit să transmită melodia”, a completat suceveanca. Mesajul piesei se pare că şi-a atins scopul şi a ajuns la sufletul românilor de pretutindeni, cât mai aproape de inima „fraţilor mei români”.

Artista speră ca şi cea mai recentă piesă, „Românie, draga mea”, să aibă succes şi românii să se regăsească în mesajul cântecului. „Iubesc folclorul şi muzica populară românească, motiv pentru care în repertoriul meu se găsesc piese din aproape toate zonele ţării. Indiferent dacă e folclor sau muzică de petrecere, atunci când eu cânt încerc să fiu cât mai aproape sufleteşte de cei care mă ascultă”, ne-a spus Laura Olteanu.

La piesa „Românie, draga mea”, artista a colaborat pe partea de regie şi scenariu cu aceeaşi echipă de succes, cu care a pregătit şi alte proiecte muzicale, Oleg şi Ina Butnaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Românie, draga mea”, cea mai recentă piesă lansată de artista Laura Olteanu, dedicată românilor de pretutindeni.
 Vizualizări articol: 2624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Românie, draga mea”, cea mai recentă piesă lansată de artista Laura Olteanu, dedicată românilor de pretutindeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei