Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 144 (7145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După gratii

Individul care a băgat groaza în turiştii care circulau cu mocăniţa de la Moldoviţa a fost reţinut pentru 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vasile Tcaciuc, de 42 de ani, individul care a băgat groaza în cei aproximativ 200 de turişti care circulau cu mocăniţa de la Moldoviţa a fost reţinut în cursul zilei de duminică. Pe numele său fusese emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, numai că până să pună mâna poliţiştii pe el, Vasile Tcaciuc a dispărut. El a fost găsit în ieri dimineaţă, la Argel, iar ulterior a fost dus la poliţie pentru a i se aduce la cunoştinţă că numărul infracţiunilor pentru care este cercetat a crescut.

„A fost extinsă urmărirea penală şi faţă de infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice, trei infracţiuni de distrugere, precum şi pentru infracţiunea de  distrugerea sau semnalizarea falsă, fapte prevăzute de Codul Penal, ca urmare a blocării cu obiecte de mari dimensiuni a căii ferate înguste Mocăniţa”, se arată într-un comunicat remis de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava.

De la sediul Poliţiei Rurale Vama, acolo unde a fost audiat, Vasile Tcaciuc a fost adus sub escortă şi introdus în arestul IPJ Suceava. Dacă acum câteva zile spunea că nu are legătură cu faptele de care este acuzat, după încătuşare Vasile Tcaciuc a preferat să ia poziţia mutului şi nu a răspuns la nici o întrebare a jurnaliştilor.

 

Incidentele au avut loc luni, 17 iunie

Incidentele care au dus la reţinerea lui Vasile Tcaciuc s-au petrecut luni, 17 iunie. După ce a blocat calea ferată de mai multe ori cu maşina personală şi cu bolovani puşi pe linie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe linia ferată îngustă, un individ băut şi violent din Moldoviţa l-a lovit pe mecanic cu pietre, ţintind şi asupra vagoanelor cu turişti. El a abandonat apoi maşina şi s-a dus cu bicicleta în parcarea din apropierea gării din localitate, unde turiştii îşi parcaseră maşinile, distrugând 10 cauciucuri de la autoturismele acestora.

În momentul în care trenul a ajuns la km 8,5 de pe traseu, mecanicul a fost nevoit să frâneze brusc, în gabaritul liniei aflându-se parcat autoturismul unui localnic pe nume Vasile Tcaciuc, de 44 de ani. După un schimb de replici cu mecanicul locomotivei, bărbatul s-a retras, blocând din nou trenul după numai 500 de metri. Plecat cu greu şi din acest punct, după ce individul s-a luat la ceartă cu turiştii, trenul a fost oprit din nou la km 7 şi apoi la km 4, unde un morman de bolovani blocase din nou linia de cale ferată. Aici bărbatul a început să arunce cu pietre asupra personalului trenului şi asupra vagoanelor cu turişti, lucrurile scăpând de sub control.

Mai mulţi turişti au coborât pe o ploaie torenţială din vagoane şi între individul băut şi violent şi pasagerii vagoanelor s-au schimbat câteva replici şi lovituri, turiştii solicitând intervenţia poliţiei prin intermediul unui apel la 112. În momentul sosirii poliţiştilor, Vasile Tcaciuc plecase deja de la locul conflictului. Între timp, martorii povestesc că individul a plecat spre casa părinţilor, unde a lăsat autoturismul, după care s-a deplasat cu bicicleta în parcarea din apropierea Gării Moldoviţa. Când turiştii s-au întors la capătul liniei, au găsit 10 cauciucuri tăiate pe jantă, acuzându-l pe Tcaciuc de vandalizarea maşinilor.

 

Nemulţumit de mersul afacerii proprii, individul şi-a propus să alunge turiştii din Moldoviţa

Bărbatul de 42 de ani din comuna Moldoviţa este cunoscut de localnici ca fiind violent şi periculos, având de-a lungul timpului antecedente în acest sens. Cei care îl cunosc spun că nemulţumirea lui, care a devenit vizibilă după ce a consumat alcool, s-ar putea datora faptului că magazinul deschis de acesta la capătul liniei, în Argel, nu are vânzările scontate. Noua organizare comercială destinată satisfacerii cerinţelor turiştilor a fost lansată în urmă cu o lună de zile, când primăria a organizat o licitaţie pentru concesionarea unor spaţii comerciale în zona terminală din Argel. Vasile Tcaciuc şi-a deschis un mic magazin acolo, însă vânzările nu au fost pe măsura aşteptărilor. De aici se pare că provine şi nemulţumirea acestuia pe tot ce înseamnă Mocăniţa şi turiştii aduşi de aceasta, nemulţumire care a provocat teroare în rândul celor veniţi să se relaxeze în minivacanţă la Moldoviţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care a băgat groaza în turiştii care circulau cu mocăniţa de la Moldoviţa a fost reţinut pentru 24 de ore.
 Vizualizări articol: 3329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Individul care a băgat groaza în turiştii care circulau cu mocăniţa de la Moldoviţa a fost reţinut pentru 24 de ore3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei