Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 132 (7133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

"In memoriam Ciprian Porumbescu"

Aplauze îndelungi pentru evoluția a trei coruri sucevene, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei coruri sucevene, multimedaliate la nivel național și internațional, au evoluat, joi, 6 iunie, de Ziua Eroilor, pe scena  Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, într-un concert extraordinar intitulat "In memoriam Ciprian Porumbescu".

Corala de fete ”Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”, alături de Corala bărbătească ”Mitropolit Dosoftei” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox și Corala ”Ciprian Porumbescu” (în varianta mixtă) au pus în scenă compoziții românești, dar și internaționale, cunoscute și iubite de către public. Coriștii au readus în atenţia auditoriului câteva dintre cele mai frumoase partituri ale marelui compozitor și apărător al unității naționale, Ciprian Porumbescu. Pe scenă li s-au alăturat și tineri instrumentiști. Solişti: Valentina Tablan-Popescu, Doru Budeanu, Ionuţ-Vichentie Ilisoi, Alexandru Semeniuc. Pian: Vlad Vorniceanu, vioară: Alexandru Sebastian Erhan.

 

Frumusețea muzicii corale

Un moment special a fost acela în care Corala bărbătească ”Mitropolit Dosoftei” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox a interpretat Imnul Național al României, „Deșteaptă-te Române!” și publicul s-a ridicat în picioare. Dirijorul celor trei coruri a fost pr. prof. Lucian Tablan-Popescu, manager: Ionuţ-Vichentie Ilisoi. Spectacolul a fost prezentat de Iulia Sârghi și Călin Bârleanu. Publicul a reacționat după fiecare piesă interpretată de coriști și a aplaudat îndelung. Ionuț Vichentie Ilisoi, managerul Coralei ”Ciprian Porumbescu”, își dorea ca acest concert să fie punct de reper și totodată sprijin pentru tânăra generație spre a descoperi frumusețea muzicii corale prin prelucrările folclorice, romanțele și cântecele patriotice pe care coriștii le-au interpretat pe scenă. Lucrul acesta s-a întâmplat pe deplin. Publicul cunoscător a retrăit cu nostalgie muzica „celor care cred că frumosul nu a murit, ci trăiește mai viu ca niciodată prin noi, oamenii simpli”, iar cei care au venit pentru prima dată să asculte un concert coral au descoperit frumusețea acestui gen de artă, pe care vor dori să-l revadă, să-l retrăiască.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aplauze îndelungi pentru evoluția a trei coruri sucevene, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.
 Vizualizări articol: 2095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aplauze îndelungi pentru evoluția a trei coruri sucevene, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei