Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 125 (7126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Curs festiv

Promoţia 111 a Colegiului „Petru Rareş” şi-a luat rămas bun de la anii de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pagina de joi, 30 mai, din evoluţia Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava a fost consacrată sărbătoririi celei de-a 111-a generaţii de absolvenţi ai instituţiei. Cursul festiv organizat în cinstea celor 261 de tineri marchează începutul de drum al maturităţii lor şi ultimul clopoţel al ciclului liceal.

Diriginţii au strigat pentru ultima dată catalogul celor nouă clase a XII-a care au absolvit în acest an Colegiul „Petru Rareş” şi, desigur, i-au premiat pe cei mai merituoşi dintre aceştia.

„Terminaţi un ciclu de patru ani petrecut în această şcoală, unii dintre voi opt ani, un ciclu al vieţii voastre. Veţi porni pe drumuri diferite, unele dintre ele se vor opri la universităţi din ţară, altele vor fi mai lungi şi se vor opri la instituţii din străinătate, de prestigiu. Vă dorim tuturor acelaşi succes, aceeaşi putere de muncă, aceeaşi dăruire pe care le-aţi arătat în aceşti ani de liceu şi vă rugăm să nu uitaţi că de aici aţi plecat, că lăsaţi în urma voastră oameni - părinţi, bunici, profesori - care se mândresc cu voi şi care aşteaptă să vă întoarceţi”, le-a transmis prof. Daniela Dungeanu, directoarea Colegiului ”Petru Rareş”.

 

Premierea olimpicilor

Reprezentanţii colegiului i-au recompensat pe cei mai merituoşi elevi ai promoţiei, laureaţi ai olimpiadelor şi concursurilor naţionale, înscrise în  calendarul Ministerului Educaţiei, tineri care au onorat cartea de vizită a liceului. Premiile în bani sunt oferite de comitetul de părinţi.

Au fost evidenţiaţi: Elena Ionela Buhalo – participantă la etapa naţională a Olimpiadei de filosofie, Paul Iulian Florescu – menţiune din partea Ministerului Educaţiei la Naţionala de filosofie şi Premiul special la Naţionala de Limbă română, Ruxandra Ciută – participantă la etapa naţională a Olimpiadei de limbă engleză, Ilie Vlad – participant la Olimpiada Naţională de limba engleză, Ștefania Maria Mocrei Rebrean – premiul I la Naţionala de limbă engleză, Miruna Maria Pohoaţă – participantă la Olimpiada de limba franceză, Alina Ștefania Doboş – menţiune specială la Naţionala de franceză şi Andreea Popa – calificată la Olimpiada Naţională „Tinerii Dezbat”.

 

Premii speciale

Șefa celei a 111-a promoţii a colegiului a fost desemnată Miruna Chirilă.

Diploma de excelenţă academică, recompensă ce le revine absolvenţilor ce au obţinut premii internaţionale, i-a fost oferită elevei Iuliana Teodora Juncu. Elevă în clasa de bilingv română - franceză, aceasta şi-a adjudecat, în toamna lui 2018, premiul al II-lea în cadrul probei orale, desfăşurate pe echipe, nivel B2, la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză, la Ohrid, Republica Macedonia.

De asemenea, Diploma de onoare a fost înmânată elevei Irina Popescu. 

“Premiul Profesor Frieda Vigder”, care se acordă la sfârşitul fiecărui an şcolar unui absolvent al colegiului pentru rezultate foarte bune la învăţătură, selectat după analiza recomandărilor trimise de profesorii diriginţi, a fost adjudecat de Diana Ioana Nechifor.

Frida Vigder a fost profesor şi director al Liceului „Petru Rareş”. Bursa are o valoare de 1.000$.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promoţia 111 a Colegiului „Petru Rareş” şi-a luat rămas bun de la anii de liceu.
 Vizualizări articol: 2357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Promoţia 111 a Colegiului „Petru Rareş” şi-a luat rămas bun de la anii de liceu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei