Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 106 (7107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Panică

Un incendiu izbucnit marţi seara a afectat grav casa unei familii cu cinci copii din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu izbucnit marţi seara a afectat grav casa unei familii din cartierul sucevean Burdujeni, punând în pericol şi clădirea unei biserici din apropiere.

Fumul gros a fost observat în jurul orei 22.20 la o casă de pe strada Căpitan Grigore Andrei din cartier şi a fost anunţat prin intermediul unui apel la 112 de către o localnică. La faţa locului a fost solicitată intervenţia pompierilor Detaşamentului de Pompieri Suceava, care au acţionat cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor, ardea acoperişul locuinţei cu două niveluri, existând pericol de propagare la întreaga clădire şi la o biserică evanghelică, amplasată la doar câţiva metri de locul incendiului.

Comandantul dispozitivului de pompieri care au acţionat pentru stingere, sublocotenentul Ionuţ Cobziuc, ne-a declarat: ”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost solicitat pentru a interveni la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit cu parter, etaj şi mansardă. Ne-am deplasat cu trei autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă SMURD, iar la sosirea echipajelor de intervenţie, în urma activităţii de recunoaştere, s-a constatat că ardea violent cu flacără acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi, cu pericol de propagare la întreaga casă, precum şi la biserica alăturată, la 5 metri distanţă de casa de locuit. Incendiul a fost localizat în scurt timp.”

 

Incendiul a izbucnit în lipsa proprietarului şi a familiei acestuia

În urma cercetărilor întreprinse de poliţişti, a reieşit că proprietarul casei, un bărbat de 35 de ani, din municipiul Suceava, nu se afla în localitate în momentul izbucnirii incendiului, şi nici copiii sau soţia acestuia. Un vecin care a stat de vorbă cu bărbatul de 35 de ani ne-a declarat: ”Din ce a spus proprietarul, am înţeles că a făcut foc şi a plecat de acasă. Când casa a luat foc, el nu ara înăuntru şi a venit şi el după ce a fost anunţat despre nenorocire. Flacără mare nu a fost, mai mult fum. După ce au spart tabla a ieşit flacără un pic mai mare, dar au stabilizat-o.”

Incendiul s-a manifestat mocnit sub învelişul de tablă al clădirii, afectând acoperişul în suprafaţă totală de 80 de metri pătraţi, construit din lemn şi acoperit cu tablă, precum şi bunurile de uz casnic, mobilier, articole textile şi alte bunuri depozitate în podul casei. Totodată a ars şi planşeul din lemn situat între etajul întâi şi podul locuinţei, valoarea pagubelor înregistrate fiind de circa 30.000 de lei.După lichidarea incendiului, pompierii au stabilit drept cauză de izbucnire a acestuia efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător, faţă de materialele combustibile. Din fericire nu au fost victime, însă casa familiei cu cinci copii a devenit de nelocuit. Pompierii au reuşit să salveze biserica din apropiere şi alte imobile aflate în preajmă.

 

Prietenii familiei au lansat un apel umanitar pentru ajutorarea celor rămaşi fără adăpost

Nenorocirea care s-a abătut asupra locuinţei familiei Potop din cartierul Burdujeni i-a impresionat pe cei care îi cunosc şi care au lansat un apel umanitar pentru ajutorarea acestora: ”Familia Potop Emil şi Elisabeta, care are cinci copii cu vârste între 1 şi 13 ani, trece acum printr-o grea încercare şi are nevoie de sprijinul oamenilor. Focul şi apa au distrus aproape în totalitate casa, cât şi bunurile din interior. Este un moment potrivit pentru a ne arăta dragostea şi solidaritatea faţă de ei.”

Pentru toţi cei care vor să-i ajute, conturile deschise la Banca Transilvania pe numele Potop Elisabeta sunt:

LEI - RO88BTRLRONCRT0367746801
EURO - RO38BTRLEURCRT0367746801
DOLARI - RO42BTRLUSDCRT0367746801

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu izbucnit marţi seara a afectat grav casa unei familii cu cinci copii din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu izbucnit marţi seara a afectat grav casa unei familii cu cinci copii din Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei