Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 101 (7102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Teatrul ”Matei Vişniec”

Premiera primului spectacol pentru copii şi părinţi pus în scenă de teatrul sucevean, duminică, de la ora 17.00

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Premiera spectacolului „Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vişniec, în regia lui Ioan Brancu, are loc duminică, 5 mai 2019, de la ora 17:00, la Teatrul Municipal ”Matei Vişniec” Suceava.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, acesta este primul spectacol pentru copii şi părinţi pus în scenă de teatrul sucevean şi prima montare a unui text semnat de Matei Vişniec.

„Nu este un spectacol doar pentru părinţi, nici un spectacol doar pentru copii, ci pentru toată familia. Autorul a pornit de la o idee tristă, aceea că în ultimele două decenii, aproximativ patru milioane de români au plecat să lucreze în străinătate, lăsând copiii în grija unor rude sau chiar a vecinilor. Deşi are la bază un subiect trist, piesa pe care ne-o propune Matei Vişniec nu este aşa. Spectatorii vor găsi, alături de multe întrebări, şi multe momente comice şi muzicale. Adulţii şi copii vor trăi, cred, emoţii diferite, vor avea percepţii diferite. Şi nu întâmplător, Matei Vişniec şi-a intitulat piesa <Poveşti de adormit copiii şi de trezit uşor părinţii>”, a menţionat Carmen Veronica Steiciuc, directoarea Teatrului „Matei Vişniec”.

Într-o declaraţie referitoare la „Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama”, Matei Vişniec mărturiseşte că nu va putea fi evaluată niciodată, cu nici un instrument psihologic sau sociologic, frustrarea resimţită de aceşti copii care au crescut fără prezenţa mamei şi a tatălui, fără acest timp unic, bogat în sentimente şi încredere în viaţă, pe care numai un părinte îl poate dărui copilului.

 

Echipa

Regia artistică este semnată de Ioan Brancu, scenografia: Ana Maria Condruz, coregrafia: Andreea Duţă, muzica: Cári Tibor, light design: Lucian Moga, video design: Andrei Cozlac.

Din distribuţie fac parte toţi actorii teatrului: Cristina Florea, Horia Andrei Butnaru, Clara Popadiuc, Răzvan Bănuţ, Alexandru Marinl, Diana Lazăr, Delu Lucaci , Cosmin Panaite, Cătălin Ştefan Mîndru, Bogdan Amurăriţei.

Regizorul Ioan Brancu este artist păpuşar şi mim, activează la Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti şi predă şi la Facultatea de Teatru a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti.

„A fost o experienţă, din multe puncte de vedere, copleşitoare. Apasă greutatea textului şi importanţa lui, astea fiind şi motivele care m-au convins să abordez acest text. E foarte greu să fac un spectacol pentru copii, dar şi pentru adulţi în acelaşi timp, dat fiind diferenţa de percepţie a celor două categorii. Eu sper că vom reuşi, pentru că am avut de partea mea nişte aliaţi foarte buni. În primul rând actorii acestui teatru de la care eu am avut de învăţat mai mult decât au învăţat ei de la mine. Şi toată echipa teatrului, de altfel”, a precizat Brancu, la conferinţa de presă.

La rândul său, coregrafa Andreea Duţă a menţionat că este prima colaborare a sa cu Teatrul „Matei Vişniec”, fiind extrem de plăcut surprinsă de profesionalismul oamenilor pe care i-a întâlnit aici.

Cári Tibor, responsabilul cu muzica spectacolului, a arătat că la Suceava a întâlnit o echipă „foarte talentată din punct de vedere muzical”.

„Lucrul cu ei a fost foarte creativ. M-au inspirat pe parcurs, piesele cumva s-au născut împreună, au venit propuneri pe parcurs”, a spus acesta.

Reprezentanţii teatrului sucevean au mai adăugat că spectacolul lui Matei Vişniec are menirea de a construi publicul de teatru „de mâine”, iar copiii care vin în sala de spectacol de la o vârstă fragedă vor avea dorinţa de a se reîntoarce.

 

Bilete şi rezervări

Preţul unui bilet la premiera spectacolului pentru copii este 15 lei, iar la reprezentaţiile de după, 7 lei. Excepţie face spectacolul programat în cadrul Zilelor Teatrului „Matei Vişniec” pe data de 19 mai, la ora 11:00, pentru care biletul de intrare costă 2 lei. Relaţii şi rezervări se pot face la telefon 0759 048 677.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiera primului spectacol pentru copii şi părinţi pus în scenă de teatrul sucevean, duminică, de la ora 17.00.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premiera primului spectacol pentru copii şi părinţi pus în scenă de teatrul sucevean, duminică, de la ora 17.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei