Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 87 (7088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dotare

Schimbare de generaţii la Cardiologia Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Noul medic-şef al secţiei Cardiologie, dr. Alexandru Calancea, şi medicul coordonator al Unităţii de supraveghere a pacienţilor critici coronarieni – USTAC, dr. Ciprian Mitric, din Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost prezentaţi, joi, în conferinţă de presă, de managerul spitalului, Vasile Rîmbu. Rîmbu a declarat că spitalul are o politică de promovare a medicilor tineri şi bine pregătiţi, angajaţi în ultimii ani, iar cei doi doctori fac parte din această categorie. „La sfârşitul anului, expiră contractele şefilor de secţie şi vom vedea cu cine mergem mai departe. Avem mulţi doctori tineri care pot să dinamizeze activitatea spitalului”, a spus Rîmbu.

Dr. Alexandru Calancea are 38 de ani şi este medic specialist în cardiologie. După Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Alexandru Calancea a studiat medicina generală, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi. A absolvit în 2007 şi după un rezidenţiat în medicină internă a urmat cel în cardiologie, ambele la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon” Iaşi. Diploma de medic specialist în cardiologie a obţinut-o în iulie 2016. Dr. Calancea a declarat că atunci când a fost abordat de conducerea spitalului şi i s-a propus, în 2015, să vină să lucreze la Suceava, cea mai plăcută surpriză a avut-o când a văzut unitatea medicală, dotarea şi resursele. A decis să accepte şi nu regretă „Mi-am adus şi familia din Iaşi şi ne-am mutat cu totul la Suceava”, a spus dr. Calancea. El a arătat că dotarea spitalului permite ca în secţia Cardiologie să fie oferite pacienţilor o paletă mult mai largă de servicii medicale decât până acum şi caută încă un cardiolog specializat în electrofiziologie, pentru exploatarea laboratorului care există deja. De asemenea, intenţionează să dezvolte cardiologia pediatrică, el însuşi urmând acum un rezidenţiat în această specialitate, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Doctorul Ciprian Mitric a absolvit Universitatea de Medicină din Târgu Mureş şi a fost recrutat de spitalului din Suceava după specializarea în cardiologie, lucrând aici din 2017 cu contract de prestări servicii şi cu contract de muncă din 2018. El coordonează Unitatea de supraveghere a pacienţilor critici coronarieni, „singura care asigură terapie intensivă pentru pacienţii coronarieni din judeţ”. „Vrem să oferim pacienţilor noştri un act medical la nivelul centrelor universitare”, a spus dr. Mitric. „Sau peste”, a completat dr. Calancea.

Echipa de la Cardiologie va fi completată în curând cu un cardiolog intervenţionist şi, potrivit lui Rîmbu, „sunt semnale” de la colegi ai doctorilor Calancea şi Mitric, din clinici universitare, interesaţi să vină să lucreze la Suceava deoarece s-au convins că „aici pot face o echipă care să se afirme, care să facă performanţă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbare de generaţii la Cardiologia Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 6215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Schimbare de generaţii la Cardiologia Spitalului de Urgenţă Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei