Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 81 (7082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alternative

Inspectorul şcolar adjunct Gabriela Scutaru: „Personal, susţin ideea bacalaureatului diferenţiat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ideea unui bacalaureat diferenţiat este tot mai discutată în ultimii ani, această alternativă fiind adusă recent în discuţie de actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Odată cu introducerea acestui tip de examen diferenţiat, elevii de la tehnologic vor putea să dea bacalaureatul profesional în locul celui teoretic, care există în prezent. Examenul le asigură acestora o diplomă ce-i va ajuta la angajare sau le va facilita accesul la următorul nivel de formare profesională (exemplu: şcoli postliceale). Pentru tinerii care vor să urmeze o facultate, va rămâne obligatoriu bacul teoretic.
Referitor la introducerea bacului profesional, cu un nivel mai scăzut de dificultate decât cel teoretic, inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Scutaru a menţionat: „Eu personal consider că este o idee bună, pentru că bacalaureatul diferenţiat, cred eu, vine în sprijinul elevilor care vor absolvi diverse profile şi specializări unde curricula este diferită, de aceea cred că şi evaluarea de la finalul acestui ciclu de învăţământ ar trebui să corespundă mai mult achiziţiilor elevilor de-a lungul anilor de liceu”.

Aceasta a mai adăugat că propunerea Ministerului Educaţiei este una perfectibilă, însă este o oportunitate faptul că se oferă posibilitatea elevilor de a opta pentru un anumit bacalaureat, în funcţie de ceea ce îşi doresc în continuare ca dezvoltare personală.

„Propunerea este deocamdată la un nivel incipient şi discuţiile vor urma atât în comisiile din Guvern, cât şi cu resursa umană din teritoriu. Cu siguranţă propunerea se va îmbunătăţi pentru că deja se discută de posibilitatea de a trece de la un profil la altul de aşa natură încât elevului să i se ofere cât mai multe oportunităţi de a evolua ulterior în carieră”, a mai completat Gabriela Scutaru.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vorbit despre bacalaureatul diferenţiat, susţinând, ca opinie personală, că absolvenţii de liceu trebuie să poată alege între un bacalaureat pentru accesul la universitate şi unul profesional.

Aceasta a mai arătat că ideea are o susţinere extrem de importantă din partea directorilor de şcoli, cu care a stat de vorbă în mai multe judeţe, în ultima perioadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorul şcolar adjunct Gabriela Scutaru: „Personal, susţin ideea bacalaureatului diferenţiat”.
 Vizualizări articol: 2037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorul şcolar adjunct Gabriela Scutaru: „Personal, susţin ideea bacalaureatului diferenţiat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei