Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 72 (7073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Certaţi cu bunul-simţ

Un întreg deal din Şcheia, transformat în groapă de gunoi clandestină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peisaj dezolant după ce un întreg deal din comuna Şcheia a fost transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Cristi Şuiu, bărbatul care a sesizat această problemă, a filmat şi fotografiat totul şi a transmis imaginile atât redacţiilor de ştiri, cât şi reprezentanţilor de la Garda Naţională de Mediu.

Dealul transformat într-o adevărată cocină de porci se află după ultimul rând de case, unde sunt şi mai multe locuinţe ale romilor, spre pădure.

„Se transportă zilnic cu camionete, căruţe şi tot ce se poate. Cred că oamenii care aduc şi aruncă aici sunt plătiţi de alte firme să-i scape de deşeurile dificil de reciclat pentru că provin de la service-uri auto, cum ar borduri, scaune sau parbrize de maşini. Sunt gunoaie care în mod normal trebuiesc depozitate separat faţă de celelalte deşeuri uşor de reciclat. În această categorie se înscriu şi anvelopele uzate, care sunt aruncate într-un număr foarte mare, iar ulterior li se dă foc pentru a colecta sârma”, a arătat Cristi Şuiu.

Bărbatul a povestit că totul a început în urmă cu aproximativ o lună de zile, iar transporturile de deşeuri s-au consemnat zilnic, ceea ce a făcut ca în acest interval să se acumuleze o cantitate impresionantă de gunoaie pe dealul de la Şcheia.

În sprijinul afirmaţiilor, Cristi Şuiu a trimis şi filmări, inclusiv cu arderea anvelopelor. Aceste înregistrări au fost realizate chiar şi ieri, adică în ziua în care comisarii Gărzii de Mediu Suceava au descins la Primăria Şcheia şi au verificat zona vizată.

Adriana Iordache, şefa Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu, a explicat că poluarea zonei cu pricina prin abandonarea deşeurilor a fost sesizată încă de săptămâna trecută.

„Am notificat Primăria Şcheia, care are ca termen final săptămâna viitoare să cureţe terenul şi să-l aducă la starea iniţială. Pentru început am aplicat un avertisment şi o amendă de 5.000 de lei, iar dacă la finalul termenului stabilit vom constata că nu s-au aplicat măsurile impuse vom trece la un alt nivel al sancţiunilor”, a arătat Adriana Iordache.

Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, a precizat că s-a început deja igienizarea zonei şi anunţă că pe viitor va lua măsuri drastice împotriva celor care aruncă gunoiul în locuri neautorizate.

„Sunt deşeuri de la construcţiile din municipiul Suceava, dar şi aruncate de către cetăţenii de etnie romă. Într-o primă fază vom monitoriza zona cu poliţişti locali şi apoi vom impune sancţiuni severe pentru a descuraja acest fenomen”, a spus Vasile Andriciuc.

Trebuie spus că în ultima jumătate de an este pentru a doua oară când Garda de Mediu Suceava sancţionează Primăria Şcheia pentru probleme de mediu.

Precedentul caz s-a înregistrat în octombrie 2018, când o altă groapă de gunoi a fost identificată la marginea drumului care leagă Şcheia de Mihoveni. A fost vorba de o depozitare frecventă de deşeuri dintre cele mai diverse, iar dacă nu ar fi fost semnalată această situaţie cel mai probabil s-ar fi ajuns ca gunoaiele să fie acoperite cu pământ. Pentru acest caz s-a aplicat o amendă de 5.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un întreg deal din Şcheia, transformat în groapă de gunoi clandestină.
 Vizualizări articol: 2210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un întreg deal din Şcheia, transformat în groapă de gunoi clandestină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei