Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 70 (7071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pagube

O casă a fost distrusă de flăcări, într-un incendiu izbucnit sâmbătă seara, la Burdujeni- Sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu izbucnit sâmbătă seara la o casă din Burdujeni-Sat a provocat pagube importante, afectând şi anexele aflate în corp comun cu locuinţa. Focul a fost semnalat printr-un apel la 112, în jurul orei 22.30, când proprietarul, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a anunţat că i-a luat foc locuinţa de pe strada Plevnei. La faţa locului au ajuns pompierii Detaşamentului de Pompieri Suceava, care au început intervenţia cu trei autospeciale de stingere, pentru localizarea şi lichidarea incendiului din cartierul Sucevean. La sosirea echipajelor de intervenţie ardea generalizat acoperişul locuinţei, existând pericolul de propagare la clădirile din jur. Vecinii speriaţi au ieşit în cea mai mare parte în stradă, încercând şi ei să dea o mână de ajutor la stingerea flăcărilor mari. O femeie speriată din apropiere ne-a povestit: ”Era flacără mare, vă daţi seama, că acum e potolită. Ferească Dumnezeu şi Maica Domnului! Vă daţi seama că erau scântei până la cer, bine că a dat Dumnezeu şi nu e vânt, că cine ştie ce mai era, totul e uscat... Doamne, Doamne!”

Gospodăria afectată era compusă din casă de locuit, garaj, camera centralei, curte şi grădină. În urma incendiului a ars în totalitate acoperişul casei în suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi, fără a se propaga şi la camerele de la parter. De asemenea au ars bunuri aflate în podul locuinţei, o mansardă necompartimentată şi au fost degradaţi pereţii locuinţei. Sublocotenent Alin Găleată, purtătorul de cuvânt ISU Suceava, ne-a declarat la locul intervenţiei:

”Am intervenit la faţa locului cu 3 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a cuprins acoperişul şi podul unei case pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi şi anexele care erau în corp comun cu casa de locuit. Am localizat şi lichidat incendiul şi în momentul de faţă îndepărtăm elementele afectate de flăcări, stabilind şi cauza probabilă de izbucnire a incendiului.” Din constatarea preliminară făcută de pompieri s-a stabilit că incendiul s-a propagat din spatele casei, unde se află camera centralei. Cauza probabilă care a provocat incendiul o reprezintă scânteile ieşite din centrală pe coşul de fum, care este amplasat sub  nivelul coamei casei.

 

Un incendiu a distrus, în aceeaşi seară, locuinţa unui bărbat din Todireşti

Flăcările au cuprins în aceeaşi seară casa unui bărbat de 63 de ani din comuna Todireşti, incendiul fiind semnalat prin intermediul unui apel la 112. La locul incendiului au intervenit echipajele a 3 autospeciale de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, care au reuşit stingerea şi lichidarea incendiului. Cercetările întreprinse ulterior au stabilit că în timpul serii, bărbatul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a făcut focul într-o sobă improvizată, aflată în bucătăria locuinţei. Din cauza lipsei unei minime protecţii a sobei, au luat foc mai multe cartoane aflate în imediata apropiere, care au dus la propagarea incendiului în locuinţă. Bărbatul aflat în stare de ebrietate a fost preluat de un echipaj al ambulanţei şi transportat la Secţie de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava, poliţiştii întocmind un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O casă a fost distrusă de flăcări, într-un incendiu izbucnit sâmbătă seara, la Burdujeni- Sat.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O casă a fost distrusă de flăcări, într-un incendiu izbucnit sâmbătă seara, la Burdujeni- Sat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei