Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 55 (7056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Gala „Femei de succes”, ediţia a VIII-a

„Succesul înseamnă empatie, respect faţă de profesie şi echilibristica extraordinară între rolurile de gen”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Cea de-a 8-a ediție a evenimentului „Femei de succes! Performanţă la superlativ!", desfășurată cu doar două zile înainte de Ziua Internațională a Femeii, a marcat trecerea de la „cei șapte ani de acasă”, la un alt nivel, pe mai multe paliere.

Desfășurată într-o nouă locație, sala mare de la Magnificus Plaza, pusă la dispoziție de Ștefan Mandachi, cu invitați de marcă, atât pe scenă cât și în public, cu o atentă organizare și zeci de surprize pentru spectatori, Gala „Femei de succes” s-a dovedit a fi o tradiție de succes, însuflețită de energica și perseverenta ei inițiatoare, Angela Zarojanu.

Prezentatoare a evenimentului, alături de Angela, a fost Cătălina Biholar, de la Intermedia TV.

Prezent la toate edițiile de până acum, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a profitat de ocazie pentru a le împărți flori tuturor doamnelor și domnișoarelor, urându-le „O primăvară frumoasă!”, a mărturisit că „între doamne se simte ca peștele în apă”.

Referitor la posibila competiție cu „o doamnă importantă din oraș”, la alegerile din 2020, edilul sucevean a spus că o primește cu bucurie, precizând că dacă e așa, „va trebui să mă bat și cu o doamnă, dar, bineînțeles, cu mânuși”.

De altfel, următorul invitat pe scenă a fost chiar femeia care deține cea mai înaltă funcție administrativă din județ, prefectul Mirela Adomnicăi, prezentă de asemenea de la prima ediție a evenimentului.

Nu mai există meserii sau funcții destinate exclusiv bărbaților, încet-încet femeile le-au cucerit pe toate, inclusiv în domenii despre care se spunea că le sunt inaccesibile...Dar noi avem și misiunea de a fi soții, mame, încât trebuie să facem un sacrificiu în ceea ce privește cariera. Constat în ultima perioadă că acel cămin pentru care trebuia să ne sacrificăm nu mai este o povară, ci a devenit un sprijin în cariera unei femei de succes”, a spus Mirela Adomnicăi.

După frumoasele cuvinte adresate femeilor de către vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, pe scenă a urcat primul invitat special al evenimentului, femeia de afaceri Camelia Șucu, antreprenoare de succes, milionară în euro, care a povestit despre drumul ei spre reușită.

La solicitarea celor prezenți în sală, Camelia Șucu a mărturisit că pentru a se impune în fața bărbaților, a lucrat cot la cot cu ei și a mâncat salam cu pâine pe cutiile cu mobilă – una dintre afacerile în care s-a implicat.

Un exemplu de femeie de succes, de data aceasta din Suceava, este Cristina David, directorul general al Clinicii Novaoptic, care s-a remarcat de-a lungul timpului și prin implicarea sa în foarte multe proiecte caritabile dar și culturale.

Emoționată, aceasta le-a vorbit celor prezenți despre „lumină, pasiune și succes”, despre visul său de a reda vederea oamenilor, de a oferi soluții moderne de corectare a vederii. Cristina David a precizat că cel mai valoros atribut al Novaoptic sunt cei care lucrează acolo, formând o echipă de oameni pasionați de munca lor și conștienți de misiunea pe care o au – redarea vederii. Grija pentru comunitate a început prin proiectul „Vedere clară – ochi sănătoși”, de depistare a problemelor vizuale la copii mici și a continuat prin rezolvarea unor cazuri dificile, emoționante, ale unor persoane cu grave probleme de sănătate, care au acum o viață normală, datorită eforturilor depuse de specialiștii Novaoptic.

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști suceveni, Sorin Avram, a vorbit despre relativitatea termenului de „femeie de succes”, oferind exemplul unei femei dintr-o altă zonă a globului, care, în ciuda condițiilor extrem de grele de trai, a reușit să își trimită unul din cei trei copii la școală, chiar dacă pentru scurtă vreme, prin transformarea unei biciclete într-o eoliană.

O prezență încântătoare s-a dovedit a fi Roxana Dumitrache, absolventă de SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative) şi masterand în studii europene şi filosofie politică la London School of Economics and Political Science, care a lucrat la Comisia Europeană şi a făcut practică la Ministerul de Interne al Marii Britanii, însă a hotărât să se întoarcă în ţară.

Roxana, care în prezent lucrează în diplomaţie culturală, la ICR (Institutul Cultural Român), a mărturisit că deși alegerile ei academice și profesionale au dus-o către Londra, Bruxelles și București, a rămas mereu o fiică a Sucevei. Același lucru se poate spune și despre suceveanca Alina Balațchi, reprezentantă a femeilor din diaspora, venită special de la Londra, pentru a participa la Gala „Femei de succes”.

Roxana Dumitrache a vorbit de femeile care i-au marcat destinul dar și despre faptul că a fi femeie de succes are multiple valențe.

Succesul nu înseamnă întotdeauna un CV sclipitor, o carieră vizibilă, alegeri finale extraordinare, ci, în primul rând, empatie, respect față de profesie și echilibristica extraordinară pe care doar femeile reușesc să o facă între rolurile de gen, între a fi mamă, bunică, prietenă, parteneră de viață, șamd”, consideră Roxana Dumitrache.

Manuela David a fost cea care i-a provocat pe cei prezenți să rezolve probleme de matematică care au legătură directă cu viața de zi cu zi, la fel cum și următorul invitat, Ștefan Mandachi, a venit tot cu o problemă matematică, dar mai mult o provocare – câți vor fi prezenți la protestul de pe 15 martie, inițiat de el în legătură cu autostrada lipsă din Moldova, dacă fiecare din cei prezenți vor aduce 10 oameni, iar fiecare din ceilalți 10 vor aduce alți 10.

El a vorbit și despre cea mai de succes femeie pe care a cunoscut-o, mama sa, Jeni Mandachi, în amintirea căreia el și fratele său, Andrei, au înființat fundația umanitară care-i poartă numele.

Prin intermediul acesteia s-au făcut donații importante pentru cazul umanitar susținut în cadrul galei – micuța Larisa, grav accidentată și rămasă fără mamă în urma cumplitului accident de anul trecut, din fața Tribunalului Suceava.

Invitații evenimentului au avut parte și de o surpriză muzicală – recitalul susținut de Alexandra Cuza, cunoscută drept Alex Pattie, tânăra a impresionat cu vocea ei şi juriul concursului Vocea României. Acesteia i s-a alăturat în partea finală Ionuț Ilișoi, o puternică voce masculină, cu care a format un duet senzațional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Succesul înseamnă empatie, respect faţă de profesie şi echilibristica extraordinară între rolurile de gen”.
 Vizualizări articol: 1703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
„Succesul înseamnă empatie, respect faţă de profesie şi echilibristica extraordinară între rolurile de gen”4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei