Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 47 (7048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nenorocire

Bărbat mort în urma prăbuşirii unei căsuţe din fosta tabără de la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a murit în condiţii tragice sub acoperişul prăbuşit al unei căsuţe din fosta tabără Balada din oraşul Gura Humorului. Tragedia a fost sesizată ieri, în jurul orei 12.00, şi s-a petrecut în condiţii ce urmează a fi stabilite în cadrul anchetei. Bărbatul locuia în clădirea principală a fostei tabere, transformată de Primăria oraşului Gura Humorului în spaţiu destinat asistaţilor social.

Din primele cercetări ale poliţiştilor se bănuieşte că bărbatul a încercat să ia nişte lemne din căsuţa dezafectată, moment în care structura acesteia a cedat.

La faţa locului a intervenit modulul SMURD al Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, cu o autospecială pentru descarcerări şi o ambulanţă. Bărbatul a fost găsit sub acoperişul prăbuşit, cu partea superioară a corpului prinsă dedesubt. S-au încercat manevre de resuscitare, însă pentru bărbatul de 52 de ani, Ilie Ieţcu, nu se mai putea face nimic. 
Clădirea principală a fostei tabere aparţine Primăriei oraşului Gura Humorului, care a amenajat în interior locuinţe sociale.

Vecinii bărbatului decedat susţineau în majoritate că bărbatul nu a luat lemne din căsuţă, ci aceasta pur şi simplu s-a prăbuşit când el trecea pe lângă ea. Pe de altă parte, nimeni nu a fost martor direct al prăbuşirii.

„El a trecut pe lângă casă pe cărarea pe care mergea de obicei, pentru a aduce lemne. Căsuţa mai stătea în doi stâlpi şi a căzut peste el... fratele meu a fost cel care l-a găsit, ştia că e casa în picioare şi a văzut-o că e jos. Când s-a apropiat a văzut picioarele domnului prins sub acoperiş”, a declarat Mihaela, una dintre locatarele din clădirea socială. 

În zonă mai erau două din fostele căsuţe de vacanţă, din care una s-a prăbuşi ieri.

Varianta unei prăbuşiri din senin pare puţin plauzibilă. O echipă operativă a poliţiei s-a deplasat la faţa locului pentru a cerceta în amănunt condiţiile în care a avut loc prăbuşirea şi s-a produs decesul.

Viceprimarul din Gura Humorului, Decebal Graţian Gherghel, a declarat: „Zona respectivă era împrejmuită şi se pare că nenorocirea s-a produs în timp ce bărbatul încerca să rupă picioarele de susţinere ale căsuţei, moment în care aceasta s-a prăbuşit peste bărbatul de 52 de ani. Clădirile aparţin primăriei, iar terenul - Best Western, în clădirea respectivă stau asistaţi social care locuiesc în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare”.

Bărbatul care a murit era căsătorit şi avea doi copii. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi continuă cercetările. Ancheta se va desfăşura sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat mort în urma prăbuşirii unei căsuţe din fosta tabără de la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbat mort în urma prăbuşirii unei căsuţe din fosta tabără de la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei