Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 38 (7039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsuri

Dosar penal pentru un tânăr care şi-a asmuţit câinii de luptă asupra unui câine comunitar, după ce la poliţie au ajuns peste 200 de plângeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tânărul din Broşteni care deţine doi câini din rasa Amstaff responsabili de mutilarea unui câine comunitar este cercetat penal pentru organizarea de lupte de câini şi riscă o pedeapsă cu închisoarea, de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că pe adresa de e-mail a poliţiei au fost înregistrate peste 200 de plângeri referitoare la sadismul cu care cei doi câini Amstaff au fost asmuţiţi să sfâşie un câine comunitar paşnic abandonat de multă vreme pe o stradă din Broşteni. 

Comisarul-şef Epureanu a precizat că, după apariţia înregistrărilor cu stăpânul Amstaff-ilor comandându-şi câinii să atace şi să sfâşie bietul câine comunitar, poliţiştii din Broșteni s-au autosesizat şi au demarat operaţiunile de identificare a proprietarului, iar ieri acesta a fost invitat la audieri. ”În cauză s-a înregistrat un dosar penal. Există informaţii că proprietarul ştia despre atac şi chiar el a asigurat filmarea”, a spus Ionuţ Epureanu.

De asemenea, există suspiciuni că nici tatăl deținătorului celor doi câini  nu este străin de sadica „distracţie”.

 

Patru ore a durat până când medicul a curăţat fiecare plagă în parte

Câinele comunitar a fost atacat pe o uliţă din oraşul Broşteni de cei doi câini de luptă, care, prinzându-l de o parte şi de alta, i-au scos ochii, i-au sfârtecat botul şi urechile, spre amuzamentul celor care au filmat înfiorătoarea scenă şi au postat-o pe Youtube, mândri de fapta lor. Din înregistrările postate reiese că de față au fost și copii. La un moment dat, se aude distinct vocea unui copil care solicită cuiva să despartă câinii.

Orb, rănit şi îngheţat, câinele a fost găsit marţi seara de o localnică. Ea a semnalat imediat situaţia organizaţiei de proiecţie a animalelor „Casa lui Patrocle”, care a făcut eforturi pentru a ajunge cât mai repede la faţa locului şi a aduce animalul la medic, în Suceava. Medicul veterinar Gabriel Gaşpar a declarat, ieri, că pacientul a fost adus la cabinetul său marţi noapte, la ora 2.00, cu multiple plăgi suprainfectate, produse prin muşcătură, la nivelul capului, cu ambii ochi smulşi din orbite şi hipotermic. Curăţarea şi tratamentul plăgilor a durat până dimineaţă, la ora 6.00. „I-am făcut tratament marţi noapte şi ieri, astăzi era mai bine”, a afirmat dr. Gaşpar. Prognosticul vital este favorabil pentru că pacientul a început să mănânce, bea apă şi se poate ridica singur.

În cursul zilei de ieri, administratorul organizaţiei „Casa lui Patrocle”, Roxana Ciornei, s-a ocupat de transferul câinelui rănit la Bucureşti, pentru un consult oftalmologic, în încercarea de a-i salva măcar un ochi.

Căţelul de la Broşteni a putut fi salvat datorită voluntarilor  Evelina Petrache, care a stat cinci ore în ger aşteptând maşina de la Suceava, Paul Grigoriciuc, care a plecat noaptea la Broșteni ca să aducă la medic animalul schingiuit, doctorului Gabriel Gaşpar, de la cabinetul Scooby Vet, care a stat toată noaptea să-i curăţe rănile şi să-i facă tratament, şi organizaţiei „Casa lui Patrocle”, care a depus toate eforturile în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal pentru un tânăr care şi-a asmuţit câinii de luptă asupra unui câine comunitar, după ce la poliţie au ajuns peste 200 de plângeri.
 Vizualizări articol: 3543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Dosar penal pentru un tânăr care şi-a asmuţit câinii de luptă asupra unui câine comunitar, după ce la poliţie au ajuns peste 200 de plângeri2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei