Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 31 (7032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Monitorizare

Măsuri antişpagă şi pro-disciplină la Spitalul de Urgenţă: 67 de camere video, supraveghere din birourile directorilor şi de pe telefoanele şefilor de secţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Certificarea Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, din data de 30 ianuarie a.c., ca instituţie cu standard internaţional ISO 37001:2016 antimită, înseamnă că în unitatea medicală există un set de măsuri menite să ducă la limitarea acestui fenomen. Printre acestea se numără instalarea unui sistem video profesional de supraveghere, atât în interior, cât şi în exteriorul spitalului, monitorizarea accesului, afişarea vizibilă pe site-ul spitalului a campaniei „Spune Nu corupţiei”, afişarea de postere cu acelaşi mesaj în toate secţiile spitalului, inclusiv în saloane, crearea unei adrese speciale de email pentru sesizări şi reclamaţii pe tema antimită: sesizari@spjsv.ro. Modificarea Regulamentului de ordine interioară pentru conformarea personalului la standard, implementarea sistemului de pontaj integrat pe bază de cartele de acces nominale, pe baza cărora se realizează remunerarea angajaţilor etc.. 

Monitorizarea se face prin 60 de camere video montate în interiorul spitalului şi 7 camere în exterior. „Sistemul este utilizat pentru monitorizarea accesului pe fiecare nivel, accesului în fiecare secţie şi holurile acestora, iar la exterior toate zonele de acces în şi din clădire, precum şi parcările şi aleile din jur”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, managerul spitalului, Vasile Rîmbu. Monitoarele sunt instalate în biroul managerului, în biroul directorului medical, dr. Mircea Macovei, şi în cel al directorului de îngrijiri, Doina Chirap, şi prin intermediul unei aplicaţii pe telefonul mobil fiecare medic-şef şi asistent-şef au acces să vadă în orice moment imaginile de pe camerele de supraveghere din secţia pe care o conduc.

Rîmbu a subliniat că prin acest sistem „urmărim activitatea medicilor, a asistentelor, a infirmierelor şi a personalului auxiliar şi atitudinea pacienţilor şi a aparţinătorilor, nu urmărim oameni”, ca răspuns la acuzaţiile de supraveghere excesivă a personalului angajat.

Sistemul electronic de pontaj cu cartelă şi PIN numeric are ca scop asigurarea controlului, a evidenţierii timpului de lucru şi prezenţei la locul de muncă. Managerul Spitalului de Urgenţă Suceava a făcut din nou apel la angajaţi şi la pacienţi/ aparţinători, „părţi ale unui întreg”, să renunţe „la nişte obiceiuri, la nişte reflexe” de a primi şi a da şpagă pentru serviciile medicale şi de îngrijire prestate/primite în spital. „Suntem sistemul cel mai bine plătit din România, salariile sunt comparabile cu cele din sistemul medical din Italia, dar performanţa nu-i la fel”, a afirmat managerul, care a mai arătat că se aşteaptă ca tot mai mulţi angajaţi din spital să ajungă la nivelul dorit.

 

Politica antişpagă vizează atât angajaţii spitalului, cât şi pacienţii

Rîmbu le-a atras atenţia medicilor, asistenţilor şi infirmierilor să aibă în vedere că cei care se află bolnavi pe patul de spital sunt cei care prin taxele şi impozitele plătite au contribuit la şcolarizarea lor şi le cere să-i trateze cu respect şi profesionalism.

„Nu ignorăm practicile de stimulare pentru obţinerea unor servicii medicale şi vrem să reducem fenomenul. Din interior, facem tot ce se poate, dar dacă vizitatorul sau pacientul insistă în această atitudine, nu ajungem nicăieri”, a precizat Vasile Rîmbu.

Aceleaşi aşteptări le are şi de la pacienţi şi vizitatori, de la care solicită respect pentru regulile instituite în instituţie, atât în ceea ce priveşte accesul, cât şi igiena şi normele de convieţuire, atrăgând atenţia că „spitalul nu-i bazar, mall sau stadion”. Managerul spitalului recomandă din nou, cu insistenţă, pacienţilor să nu mai ofere „atenţii” personalului unităţii, iar angajaţilor le reaminteşte riscurile la care se expun dacă ignoră politica antişpagă a instituţiei. Măsurile împotriva celor care încalcă regulile sunt sancţiuni de ordin disciplinar şi administrativ, care pot merge până la concediere şi plângeri penale, în cazul abaterilor repetate sau grave. Potrivit şefului Serviciului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale, Iolanda Pavăl, la angajare salariaţii vor fi instruiţi în privinţa standardului antimită implementat de spital, iar salariaţii existenţi vor beneficia de instruiri periodice.

Politica antimită promovată de spital include şi relaţiile contractuale ale instituţiei. Iolanda Pavăl a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că toate contractele în care spitalul este parte vor avea inclus un paragraf special referitor la acest aspect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri antişpagă şi pro-disciplină la Spitalul de Urgenţă: 67 de camere video, supraveghere din birourile directorilor şi de pe telefoanele şefilor de secţie.
 Vizualizări articol: 5459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Măsuri antişpagă şi pro-disciplină la Spitalul de Urgenţă: 67 de camere video, supraveghere din birourile directorilor şi de pe telefoanele şefilor de secţie3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei