Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 22 (7023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inedit

Cununie civilă pe pârtia de schi din Vatra Dornei; primarul Boncheș a venit pe schiuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un profesor de educație fizică și sport și instructor de schi din Vatra Dornei, Andreas Banu, și iubita lui, Alina Mihalea, au ales pentru celebrarea cununiei civile un loc mai puțin formal și anume pârtia de schi Parc, din oraș. Vineri, 25 ianuarie a.c., pe pârtie a fost amenajată o arcadă ornată cu flori albe, către care ducea un covor roșu presărat cu petale de trandafir. A fost, de altfel, singura concesie făcută tradiției pentru că cei doi tineri, împreună cu prieteni și elevi de la școala de schi la care Alina și Andreas sunt instructori, au venit pe schiuri, în echipament sportiv, către locul de oficiere. În aceeași notă, primarul de Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a abordat eșarfa tricoloră peste costumul de schi, la care a adăugat și cu fes tricolor. 

Ceremonia a fost scurtă, Alina și Andreas au spus „Da” hotărât, în aplauzele tuturor celor care au fost de față la fericitul eveniment. Alături de ei a fost și deputatul ALDE de Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu.

Potrivit primarului Ilie Boncheș, cununia a fost încheiată, conform legii, în sediul Primăriei Vatra Dornei, în Sala Oglinzilor, dar la rugămintea celor doi tineri monitori de schi, a fost celebrată pe Pârtia Parc. Conform Codului Civil, viitorii soţi sunt obligaţi să se prezinte împreună la sediul primăriei, pentru a-şi da consimţământul la căsătorie în mod public, în prezenţa a doi martori, în faţa ofiţerului de stare civilă. Legea reglementează atât încheierea, cât și celebrarea căsătoriei, dar oarecum ambiguu, menționând că „ofiţerul de stare civilă poate celebra căsătoria şi în afara sediului serviciului de stare civilă”, cu respectarea celorlalte condiţii referitoare la încheierea căsătoriei.

Primarul Boncheș a mai spus că Alina și Andreas Banu sunt al doilea cuplu dornean care a ales să se căsătorească pe o pârtie din Vatra Dornei. În urmă cu 5 ani, un alt cuplu a ales Pârtia Veverița pentru celebrarea evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cununie civilă pe pârtia de schi din Vatra Dornei; primarul Boncheș a venit pe schiuri.
 Vizualizări articol: 2384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cununie civilă pe pârtia de schi din Vatra Dornei; primarul Boncheș a venit pe schiuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei