Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 14 (7015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Exasperant

Circulație dezastruoasă prin Șcheia, pe centura ocolitoare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Circulația de pe drumul comunal care leagă Șcheia de Ițcani, cunoscut ca centură de ocolire a municipiului Suceava, un drum care a rămas foarte intens folosit, este una de coşmar în această perioadă. Imediat după sediul Loial, zona de urcare spre Șcheia a fost decopertată pentru a fi asfaltată şi aşa a rămas. Diferențele de nivel şi gropile mai vechi fac acest sector de drum extrem de prost. Reporterii Monitorului de Suceava s-au deplasat ieri în teren şi au constatat că şoferii nemulțumiți nu exagerează deloc atunci când reclamă că circulația  în zonă este un dezastru.

Pe sectorul distrus se face slalom printre gropi şi se circulă cu viteză foarte redusă. Mai ales maşinile de mare tonaj abia străbat zona.

Halucinant este că înainte de a se intra în iarnă, muncitorii unei firme au decopertat asfaltul, astfel că au transformat drumul din unul prost în unul foarte prost.

O expresie care o auzim des, „iarna ne-a luat prin surprindere”, este cât se poate valabilă în acest caz.

Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a explicat că drumul comunal a intrat în reparații capitale de anul trecut, când a fost reparat podul care a făcut probleme ani de zile.

„Este un proiect mai mare, drumul va fi lărgit, se vor face trotuare.   Constructorul a lucrat bine în toamnă, a făcut decopertarea, numai că a venit brusc iarna, cu minus 6 grade Celsius, şi a refuzat să asfalteze, nu a avut cum să o facă din punct de vedere tehnic. Iarna ne-a luat prin surprindere, dar cum se va încălzi constructorul va trece la treabă. Sper ca într-o lună de zile să se poată asfalta”, a declarat Vasile Andriciuc.

Acesta nu a ascuns niciodată că este nemulțumit că acest drum a rămas la rangul de drum comunal, deci în administrarea şi cheltuiala primăriei, deşi are valori de trafic foarte mari, iar maşinile care circulă pe el sunt în majoritate din alte localități. Pe aici se derulează foarte mult trafic de tranzit, inclusiv de transport marfă.

O problemă pe acest drum este şi cu pietonii, destul de mulți, care sunt în majoritate localnici din Șcheia, şi care nu au trotuare şi nici un acostament sigur. Tocmai de aceea proiectul aflat acum în derulare prevede trotuare pe sectorul pe care sunt case, adică de la Loial spre centrul satului Șcheia.

Tot la Șcheia, o porțiune de asfalt foarte proastă de multă vreme este şi pe Șoseaua Humorului, în zona în care se face stânga de la Șcheia spre Registrul Auto Român.

Imagini video cu traficul de groază de pe drumul comunal Șcheia-Ițcani pot fi vizionate pe site-ul cotidianului nostru, ataşate la acest material. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulație dezastruoasă prin Șcheia, pe centura ocolitoare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 4583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Circulație dezastruoasă prin Șcheia, pe centura ocolitoare a Sucevei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei