Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 13 (7014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Victimele campaniei antivaccinare

Trei fraţi cu rujeolă complicată cu pneumonie, după ce părinţii au refuzat de două ori vaccinarea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei copii, fraţi, cu vârsta sub 5 ani, au fost diagnosticaţi cu rujeolă şi internaţi în Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Liliana Grădinaru, a precizat că cei trei fraţi sunt din municipiul Rădăuţi şi erau nevaccinaţi. ”Părinţii au refuzat vaccinarea micuţilor, atât la vârsta recomandată, cât şi ca măsură de protecţie pentru ceilalţi doi frăţiori, în momentul diagnosticării primului dintre ei”, a declarat medicul.

Şeful secţiei Boli infecţioase din spital, dr. Monica Terteliu, a declarat că toţi cei trei copii au făcut o formă de rujeolă uşoară, dar complicată cu pneumonie interstiţială. Medicul avertizează că rujeola este o boală extrem de riscantă din cauza complicaţiilor, care apar atât pe termen scurt, precum pneumonia rujeoloasă, care poate lua forme severe, cu insuficienţă respiratorie şi chiar deces, cât şi pe termen lung, din cauza encefalitei, care apare la câţiva ani de la debutul bolii.

În ceea ce priveşte motivele care i-au determinat pe părinţii celor trei copii din Rădăuţi să refuze vaccinarea, dr. Terteliu a spus că din discuţiile cu aceştia a aflat că au luat decizia de a nu vaccina copiii „după o informare pe care au realizat-o personal, după o discuţie cu medicul de familie”. Medicul a precizat că unul dintre copii este sugar, deci cu factor de risc mai mare decât ceilalţi doi. Ea a mai afirmat că părinţii sunt oameni tineri, bine informaţi, care îşi îngrijesc foarte bine copiii şi ceea ce le-a lipsit a fost „o mai bună convingere” din partea personalului medical.

Cu cele trei cazuri de la Rădăuţi, rujeola reapare în judeţul nostru, după o pauză de patru luni.

Atât dr. Monica Terteliu, cât şi directorul DSP, dr. Liliana Grădinaru, au reamintit că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această boală extrem de contagioasă.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi ulterior la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

În 2018, în judeţul Suceava au fost înregistrate 213 cazuri de rujeolă, dintre care, din păcate, au fost consemnate şi două decese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei fraţi cu rujeolă complicată cu pneumonie, după ce părinţii au refuzat de două ori vaccinarea.
 Vizualizări articol: 2538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Trei fraţi cu rujeolă complicată cu pneumonie, după ce părinţii au refuzat de două ori vaccinarea4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Figurine de turtă dulce Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută în casă cer răbdare și destul timp, dar merită făcute măcar o dată pe an, de sărbători. Nu e nimic complicat și chiar... Citeşte