Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Momente festive

Triplă sărbătoare, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zi de sărbătoare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, momente festive şi amintiri emoţionante punându-şi amprenta pe ziua de 15 ianuarie, zi în care unitatea a celebrat Ziua patronului spiritual, Ziua Naţională a Culturii şi Ziua Colegiului.

Elevi, cadre didactice, foşti dascăli ai liceului, dar şi invitaţi din Ucraina au participat la activităţile consacrate acestei zile, au discutat pe teme educative, au depănat amintiri şi au legat noi prietenii.

„Avem bucuria de a avea ca oaspeţi de seamă o delegaţie de la Colegiul Pedagogic Cernăuţi care, pe lângă bucuria participării la aceste momente de sărbătoare, vor fi partenerii noştri în derularea activităţilor din cadrul proiectului internaţional <Elevi acum, profesori în devenire>”, a arătat directorul colegiului sucevean - Renato Tronciu, în sală fiind prezent şi omologul său de la Cernăuţi, Oleh Cherniukh.

Totodată, în contextul în care în acest an se împlinesc 235 de ani de învăţământ pedagogic în Bucovina, întreaga delegaţie de la Cernăuţi a primit plachete „în semn de preţuire pentru performanţele profesionale în învăţământul pedagogic, pentru recunoaşterea valorilor promovate pe plan naţional şi internaţional şi pentru contribuţia adusă la creşterea actului educaţional”. Pentru înmânarea distincţiilor, directorul colegiului a fost secondat de inspectorul şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr.

„Dragi invitaţi din Ucraina, veţi fi uimiţi cât de multe persoane din această sală cunosc limba ucraineană, unii fiind sau nu etnici ucraineni. (...) Dragii noştri colegi din Ucraina! (...) Daţi-mi voie să definesc ceea ce simţim noi pentru voi, simplu, elocvent şi direct prin cuvântul PRIETENIE! Este cel mai elegant cuvânt diplomatic, un cuvânt în spatele căruia se pot ascunde toate trăirile afective ale momentului”, a mărturisit Tronciu.

 

Recunoştinţă pentru cei care şi-au încheiat cariera

Tot ca dovadă a preţuirii şi admiraţiei pentru munca depusă în cadrul colegiului sucevean, reprezentanţii instituţiei au mulţumit foştilor oameni ai şcolii, şi aceştia invitaţi de seamă ai manifestării.

„Avem alături de noi invitaţi dragi sufletului nostru, profesori care sunt făuritori ai etapei moderne de învăţământ pedagogic, oameni a căror activitate a însemnat dăruire, implicare şi sacrificiu pentru modelarea a zeci de generaţii de învăţători şi educatoare, generaţii care au pus bazele învăţământului din judeţul Suceava. Primiţi, vă rog, mulţumirile noastre pentru munca depusă ca instituţia noastră să ajungă acolo unde se află acum, şi anume printre cele mai apreciate unităţi şcolare!”, a mai transmis Renato Tronciu.

Din programul Consiliului Profesoral festiv nu a lipsit evocarea câtorva repere din biografia marelui poet Mihai Eminescu (1850-1889), evidenţiindu-se momentele care au marcat evoluţia şi parcursul acestuia.

A urmat o prezentare a Colegiului „Mihai Eminescu”, instituţie care şcolarizează 1.560 de elevi, de care au grijă 75 de profesori, 16 cadre didactice auxiliare şi 31 de cadre nedidactice, au fost amintite câteva rezultate importante bifate de-a lungul timpului, reuşite ale absolvenţilor, contribuţia profesorilor etc.

Momentele artistice propuse de organizatori au completat evenimentul de marţi, 15 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Triplă sărbătoare, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 1994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Triplă sărbătoare, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei