Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 281 (6991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Fată de 12 ani, accidentată de un şofer care a depăşit pe trecerea de pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O fată în vârstă de 12 ani a fost accidentată de un şofer care a făcut o depăşire pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a petrecut ieri, aproape de ora 14.00, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava. Imaginile care surprind momentul accidentului pot fi văzute pe site-ul cotidianului nostru.

După cum se vede şi pe imagini, fata de 12 ani aşteaptă să traverseze pe locul marcat şi calcă pe carosabil în momentul în care şoferul unei autoutilitare, care circulă pe sensul de mers dinspre Iţcani spre Burdujeni, opreşte pentru a-i da prioritate. Şoferul unui VW Golf 4, care vine tot dinspre Iţcani, intră în depăşirea autoutilitarei oprite la trecerea de pietoni, iar accidentul devine iminent. Şoferul care intră în depăşire peste linia continuă, pe trecerea de pietoni, vede victima când aceasta se află în mijlocul drumului, iar impactul nu mai poate fi evitat. Şoferul a apucat totuşi să reducă viteza, astfel că fata nu a fost lovită atât de violent. Iniţial, minora s-a deplasat pe propriile picioare, însă ulterior a început să acuze dureri şi ameţeli, astfel că a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava.

După impact, şoferul care a provocat accidentul, Virgil Serediuc, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Suceava, a mutat autoturismul VW Golf 4 la marginea părţii carosabile. 

Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au verificat cu aparatul etilotest, rezultând alcoolemie 0.

Fata în vârstă de 12 ani a fost diagnosticată preliminar cu un traumatism la genunchi. După investigaţii suplimentare nu a rezultat că aceasta ar avea alte leziuni care să pună probleme deosebite, astfel că nu a fost internată.

Poliţiştii de la Biroul Rutier Suceava au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările.

Cauza accidentului este destul de clară: neacordarea de prioritate a conducătorului auto pietonului angajat regulamentar în traversare. Mai mult, acesta a intrat în depăşire pe linia continuă, în zona indicatorului de trecere de pietoni.

Se mai poate observa pe imagini că şoferul intră în depăşire şi nu acordă prioritate deşi o femeie se angajează regulamentar în traversare şi din stânga sa, astfel că are vizibilitate foarte bună. Acesta este genul de accident pe care un pieton nu are cum să îl prevină, oricât de atent ar fi. Asta pentru că fetei de 12 ani îi era foarte greu să intuiască ori să vadă că şoferul din spatele autoutilitarei oprite intră în depăşire pe locul marcat.

 

Creşterea îngrijorătoare a numărului de accidente la trecerile de pietoni, inclusiv al celor mortale

Din păcate, accidentul de ieri este încă o mostră a inconştienţei unor şoferi.

După cum am arătat recent în cotidianul nostru, o analiză a poliţiştilor suceveni arată o creştere îngrijorătoare, alarmată, a numărului de accidente care au avut loc în acest an din cauza şoferilor care nu le-au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

Cifrele arată că la nivel de judeţ, de la începutul anului 2018 şi până la jumătatea lunii noiembrie, au avut loc 22 de accidente grave din cauza neacordării de prioritate pietonilor. În urma acestor 22 de accidente produse la trecerile de pietoni au murit 7 oameni, iar alţi 17 au fost răniţi grav.

Prin comparaţie, în 2017, de la începutul anului şi până la jumătatea lunii noiembrie, la trecerile de pietoni au fost 9 accidente, soldate nouă răniţi grav, dar nici un decedat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fată de 12 ani, accidentată de un şofer care a depăşit pe trecerea de pietoni.
 Vizualizări articol: 7187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fată de 12 ani, accidentată de un şofer care a depăşit pe trecerea de pietoni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei