Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 252 (6962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

O moarte care șochează

Polițistul care s-a spânzurat încercase să se pensioneze încă de anul trecut, dar cererea i-a fost respinsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sinuciderea agentului în vârstă de 49 de ani care lucra la Secția  de Poliție Burdujeni a șocat întreaga poliție județeană și nu numai. Agentul-șef principal Vasile Cracovschi locuia singur, în satul Mihoveni, comuna Șcheia, fiind divorțat de soție de mulți ani. Pe lângă singurătate și o posibilă depresie legată de problemele din familie, unii polițiști spun că acesta era foarte supărat și pentru că nu a reușit să se pensioneze încă din 2017, când a depus un dosar în acest sens. El a fost practic rechemat la serviciu, după ce inițial era sigur că se va pensiona. Totuși, polițistul mai avea nevoie doar de câteva luni pentru a ieși la pensie, astfel că o problemă personală pare mai plauzibilă pentru teribilul gest.

 

Pensionarea ratată de anul trecut

Polițistul criminalist Bogdan Bănică, liderul Sindicatului Decus, a fost coleg la Secția de Poliție Burdujeni cu agentul-șef principal Vasile Cracovschi.

Acesta a spus câteva cuvinte despre colegul său și a dat de înțeles că și problemele de serviciu îl măcinau.

„Uneori nu luăm cele mai bune decizi, alteori le alegem pe cele mai greșite... colegul meu a clacat răpus de nemernicia sistemului, influențat fiind de-a lungul timpului de unele sfaturi nu tocmai binevoitoare”, a spus Bogdan Bănică.

Acest a mai spus că  „vorbesc colegii pe holuri” că el s-ar fi pensionat în 2017,  însă a fost rechemat la muncă pentru că i s-a greșit modul de calcul al perioadei de contribuţie.

Subinspectorul Corina Dumitraș, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a confirmat că acesta a vrut să se pensioneze în anul 2017, însă poziția oficială este ușor diferită.

 „Acesta era încadrat ca agent de poliție la Secția Burdujeni, iar de la 1 noiembrie se afla în concediu de odihnă. În anul 2017 el a solicitat încetarea raportului de muncă în vederea pensionării, însă în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege, motiv pentru care și-a continuat activitatea în cadrul IPJ Suceava”. 

 

Ultimele ore din viața polițistului

Marți seară, aproape de ora 19.00, polițiști de la Secția Rurală Șcheia au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că Vasile Cracovschi a fost găsit spânzurat în locuința sa din satul Mihoveni.

Bărbatul locuia singur, iar în ultima zi a vieții sale a mers la casa mamei, tot din Mihoveni, ajutând-o la treburile gospodărești. După-amiază acesta a plecat acasă la el, spunându-i însă mamei că va reveni spre seară la ea. Îngrijorată că băiatul nu mai vine, femeia a plecat să îl caute. Atunci a făcut mama macabra descoperire. Și-a găsit fiul spânzurat într-o magazie a casei. La fața locului a fost solicitat și un echipaj al Ambulanței, care însă nu a mai putut face nimic pentru bărbat.

Polițistul avea o fiică minoră și locuia singur de mai mulți ani.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, în cadrul căruia trebuie să stabilească condițiile exacte în care s-a produs decesul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițistul care s-a spânzurat încercase să se pensioneze încă de anul trecut, dar cererea i-a fost respinsă.
 Vizualizări articol: 4599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițistul care s-a spânzurat încercase să se pensioneze încă de anul trecut, dar cererea i-a fost respinsă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei