Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 251 (6961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Leit Romică Ţociu

Fostul viceprimar din Broşteni, apariţie de senzaţie la „Chefi la cuţite”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un sucevean care s-a înscris în competiţia culinară a show-ului de televiziune „Chefi la cuţite” a făcut senzaţie la cea de-a treia ediţie a sezonului şase, uimindu-i atât pe cei trei chefi – Scărlătescu, Bontea şi Dumitrescu, cât şi pe invitatul special, actorul de comedie Romică Ţociu.

Asta deoarece Vasile (Vili) Rusu era viceprimar al oraşului Broşteni în momentul filmării preselecţiei, seamănă izbitor de bine cu Romică Ţociu, cu care a fost adeseori confundat prin ţară, dar şi pentru că le-a gătit ceva deosebit, după o reţetă specifică meleagurilor Bucovinei - hribi cu jintuit (grăsimea din care se face untul), la ceaun.

Fostul viceprimar din Broşteni - „oraşul unde a învăţat Ion Creangă”, Vasile Rusu, în vârstă de 52 de ani, a anunţat că va face hribi cu jintuit şi balmoş, precizând că a cules chiar el ciupercile din pădure, înainte de a pleca spre Bucureşti. Brânza cu care s-a prezentat la concursul culinar a adus-o tot din Bucovina, de la stâne, împreună cu jintuitul şi cimbru sălbatic.

„Gătesc pentru toţi prietenii, la orice oră mă sună, mă duc acasă sau unde au cumetrii, botezuri, îi ajut... Hribii ăştia i-am făcut şi la Milano... sunt renumiţi. Am adus şi două ceaune mari, fac totul la ceaune, în oalele astea moderne nu merge. Din ceaunele astea au mâncat Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Ducu Berţi, Fuego... De 20 de ani fac această reţetă şi nu am avut clienţi care să nu ceară şi a doua oară!”, a mărturisit cel care era atunci viceprimar al oraşului din zona de munte a judeţului Suceava.

Referitor la asemănarea sa izbitoare cu comediantul responsabil de hohotele de râs a milioane de români, în special în perioada când făcea echipă cu Cornel Palade, Vasile Rusu a spus: „Romică Ţociu mi-e dator – mii de autografe am dat în locul lui. Nu le-am stricat inima la oameni, să le spun că nu sunt el...”

Un moment senzaţional a fost tocmai întâlnirea celor doi, pentru prima oară, şi nu oriunde, ci în bucătăria concursului TV „Chefi la cuţite”: „Doamne, cum mi s-au tăiat picioarele de la genunchi... Toată viaţa asta aşteptam să mă întâlnesc cu el, dar nu aici!”, a mărturisit Vasile Rusu.

Nici reacţia lui Romică Ţociu nu a fost mai prejos: „Prima oară m-am uitat mai bine, am zis că poate nu văd eu... Apoi am zis... poate sunt de două ori la <Chefi la cuţite>!”

Cei doi au dat mâna, s-au pupat şi au făcut mişto pe seama nasului lor: „Dacă vă uitaţi, avem aceeaşi trompetă!”, a spus Ţociu, iar suceveanul l-a completat, dând un bobârnac peste nas: „Cu senzorul stăm bine!”.

Ulterior, Vasile Rusu a mărturisit că nu a simţit asemenea emoţii nici când s-a însurat a patra oară.

„Am zis că sunt eu, mă uit în oglindă. Am dat cu mâna... până ce nu a dat mâna cu mine nu mi-am dat seama că e el”, a spus Vasile Rusu, care a povestit cum, în cursul unei deplasări în ţară, cu primarul din Broşteni, au ajuns la Oradea, unde nu au mai găsit locuri de cazare la hotelul unde făcuseră rezervarea. L-a salvat asemănarea cu Romică Ţociu, pentru că angajaţii au făcut în aşa fel încât să le găsească unde să rămână peste noapte, pentru că nu se cuvenea să lase în stradă o vedetă care le-a înseninat zilele şi nopţile cu glumele sale.

Auzind şi de miile de autografe date de fostul viceprimar în locul lui Romică Ţociu, artistul a exclamat, râzând în hohote: „Abia acum realizez de ce nu am eu spectacole în acea zonă – mi le-ai luat tu pe toate!”

Viceprimarul din Broşteni a mărturisit că şi-a dorit mereu să îl cunoască personal pe cel a cărui sosie este, „mă gândeam că îl întâlnesc pe drum, la mare, dar să gătim amândoi, unul lângă altul, a fost surpriza vieţii mele!”.

Cei doi au făcut şi schimb de numere de telefon, artistul fiind invitat de Vasile Rusu să viziteze Bucovina şi oraşul din care provine.

De altfel, cei doi au păstrat legătura, după cum ne-a precizat ieri Vasile Rusu, care a spus că luni seara, când s-a difuzat emisiunea la TV, a fost sunat chiar de Romică Ţociu, care l-a întrebat „Ce faci? Te uiţi la noi la emisiune?”. „Cum să nu, mă uit!”, a răspuns Vasile Rusu, care a urmărit „Chefi la cuţite” chiar de se află acum, în Milano.

Cei doi au învins emoţiile gustând câte o afinată din Bucovina, produs care a ajuns şi pe masa juriului, alături de tentanta mâncare gătită de viceprimarul sucevean şi servită în tradiţionalele farfurii de lut smălţuit.

Produsele i-au încântat pe chefi, în special pe Cătălin Scărlătescu, care şi-a lins buzele după afinată şi a zis din prima că mâncarea e din Bucovina, dar şi pe Florin Dumitrescu, ce a recunoscut jintuitul. Sorin Bontea a fost singurul care nu i-a acordat cuţitul de bucătar, necesar pentru a merge mai departe, considerând că mâncarea este prea... grasă.

Chiar şi aşa, Vasile Rusu merge mai departe în competiţie, simpaticul participant trezind interesul tuturor celor trei membri ai juriului.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ScQoAB_GfdA&list=PLdOMoM0rpPF-WFhML18NFkVpr-AWXf0Uj&index=50

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul viceprimar din Broşteni, apariţie de senzaţie la „Chefi la cuţite”.
 Vizualizări articol: 5970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Fostul viceprimar din Broşteni, apariţie de senzaţie la „Chefi la cuţite”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăței cu ulei de măsline Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca pentru reușită să aveți răbdare, să amestecați în oală la timp și să nu plecați de lângă aragaz în... Citeşte