Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 247 (6957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recepţie

Secţia Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Suceava, extinsă şi modernizată, a fost dată ieri în folosinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii cu afecţiuni ale inimii au, de ieri, la dispoziţie o secţie de Cardiologie extinsă, modernizată şi dotată la cele mai înalte standarde, la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Lucrările au fost recepţionate, ieri, de managerul Vasile Rîmbu, în prezenţa preşedinţilor Consiliului Regional Schwaben, Jürgen Reichert, şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Au mai fost prezenţi Katharinei Haberkorn, de la Biroul European al Regiunii Schwaben, vicepreşedintele CJ Gheorghe Niţă, administratorul public Irina Vasilciuc, consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir, managerul firmei General Construct, care a executat lucrările, Viorel Nuţu, şi întreg personalul medical al secţiei.

Vizita la Suceava a oficialilor din Schwaben este legată de încheierea mandatului preşedintelui Reichert, care a dorit să-şi ia rămas bun de la reprezentanţii administraţiei cu care regiunea sa are un parteneriat funcţional de peste 20 de ani. 

Cei doi preşedinţi au avut numai cuvinte de apreciere la adresa activităţii de la spital şi a managerului Vasile Rîmbu. „Totul este luminos şi prietenos”, a declarat preşedintele Reichert, iar după ce s-a informat asupra tipurilor de intervenţii efectuate de medicii din spital, a afirmat că „aţi făcut primul pas către un spital clinic, unde cercetarea medicală are un rol foarte important. Asemenea instituţii sunt foarte importante pentru locuitorii unei regiuni”. El le-a sugerat managerului Rîmbu şi preşedintelui Gheorghe Flutur să aibă în vedere un sistem de interconectare video cu celelalte spitale din judeţ, cu Spitalul de Urgenţă în rol de coordonator, pentru ca medicii să poată colabora la cazuri deosebite şi acestea să poată fi rezolvate la fiecare unitate medicală în parte. Acelaşi sistem poate fi aplicat şi între spitalul judeţean şi institute clinice din ţară şi din străinătate. „Astfel, acest centru poate deveni mult mai valoros în regiune pentru pacienţi”, a mai spus şeful Consiliului Regional Schwaben.

 

Medalia „Centenar” pentru preşedintele Jürgen Reichert şi „Meritul Bucovinei” pentru managerul Vasile Rîmbu

Gheorghe Flutur a prezentat etapele modernizării spitalului şi a evidenţiat determinarea cu care managerul Vasile Rîmbu a construit această „poveste de succes a descentralizării sistemului sanitar”. Totodată, preşedintele Flutur a subliniat sprijinul permanent şi colaborarea foarte bună, în diverse domenii, între administraţia din Schwaben şi cea din Suceava, amintindu-l şi pe fostul director al Institutului Bucovina din Augsburg, Otto Hallabrin. 

În acest context, el a acordat preşedintelui Jürgen Reichert medalia „Centenarul Marii Uniri cu Ţara”, iar managerului spitalului, Vasile Rîmbu, medalia „Meritul Bucovinei”.

Vasile Rîmbu a explicat de ce a fost absolut necesară extinderea secţiei Cardiologie, arătând că la o populaţie a judeţului de circa 750.000 de locuitori, din care aproximativ 150.000 în vârstă de peste 60 de ani, mortalitatea anuală din cauza bolilor aparatului cardiovascular este de 23%. Ca urmare, anul trecut, conducerea spitalului, împreună cu instituţia tutelară, Consiliul Judeţean, a decis extinderea secţiei Cardiologie cu încă un etaj, prin supraînălţarea corpului F al spitalului şi modernizarea unitară a celor două niveluri.

Prin extindere, numărul de paturi a crescut de la 60 la 80, dintre care 15 paturi Terapie intensivă coronarieni, cu dotare la cele mai înalte standarde.

Cinci paturi sunt dedicate radiologiei intervenţionale, iar 60 de paturi sunt dispuse în 16 saloane cu patru paturi şi două rezerve cu două paturi. Secţia mai cuprinde două cabinete de explorări funcţionale, un cabinet monitorizare test de efort, sală de mese şi alte spaţii necesare bunei funcţionări. La Cardiologie, pe cele două niveluri, lucrează opt medici titulari, trei medici cu contract de prestări servicii, 16 asistenţi medicali, nouă infirmiere şi două îngrijitoare. Medic-şef este dr. Titel Cojocaru.

 

Spitalul vrea să obţină certificare pentru o unitate de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici

Valoarea totală a investiţiei în extinderea cu un etaj, reabilitarea totală a spaţiului alocat la etajul VI şi în dotare se ridică la 7,4 milioane de lei, adică aproximativ 2 milioane de euro. Finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean Suceava (etaj VII) şi fondurile proprii ale spitalului (modernizarea etajului VI). Angiograful dedicat Cardiologiei, care va intra în dotarea secţiei până la sfârşitul acestui an, este achiziţionat cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii.

Rîmbu a arătat că, din octombrie 2012, la spital funcţionează în parteneriat public-privat un laborator de cardiologie şi radiologie intervenţională, unde au fost trataţi, până la sfârşitul lunii septembrie a acestui an, un număr total de 3.681 de pacienţi din judeţ şi din judeţele Botoşani şi Neamţ. În cei 6 ani şi jumătate de funcţionare s-au efectuat 1.586 de proceduri în ceea ce priveşte tratamentul intervenţional al infarctului miocardic acut. „Reorganizarea şi extinderea secţiei Cardiologie va permite punerea în funcţiune a unui sistem de imagistică intraoperator cu detector de înaltă rezoluţie, care va permite creşterea posibilităţilor de rezolvare a unei numeroase patologii complexe şi de urgenţă din judeţ”, a afirmat managerul Rîmbu. De asemenea, spitalul a iniţiat procedura de certificare a unei unităţi de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici, având în vedere că cea mai mare parte din dotarea necesară unei astfel de unităţi există deja în compartimentul de Terapie intensivă coronarieni şi permite acest lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secţia Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Suceava, extinsă şi modernizată, a fost dată ieri în folosinţă.
 Vizualizări articol: 3117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secţia Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Suceava, extinsă şi modernizată, a fost dată ieri în folosinţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei