Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 214 (6924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul „Ştefan cel Mare”

Două medalii de argint obţinute de Corala de fete „Ciprian Porumbescu” la un concurs internaţional din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava a obţinut recent două medalii de argint la Rimini International Choral Competition din Italia, competiţie la care au participat prestigioase coruri din lume. Corala, formată din eleve ale Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, dirijată de prof. preot Lucian Tablan-Popescu şi sprijinită mereu de profesoara Valentina Maria Tablan-Popescu (soprană), a fost aplaudată la scenă deschisă şi apreciată de un juriu de specialitate. Sucevenii au participat în concurs la două categorii: folclor, unde au interpretat patru piese şi au obţinut o medalie de argint, şi la categoria corală de fete sub vârsta de 22 de ani, unde, de asemenea, au obţinut o medalie de argint. La această categorie, sucevencele au interpretat patru piese şi au fost acompaniate la pian de Alexandru Erhan, elev al profesoarei Adriana Iftimiu de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Acordurile melodioase ale compoziţiilor pe care fetele de la „Ştefan” le-au interpretat sub bagheta pr. prof. Lucian Tablan-Popescu au determinat juriul concursului să acorde sucevencelor un punctaj de podium. În competiţia de la Rimini au participat corale din Franţa, Polonia, Indonezia, România, Italia, Danemarca, Republica Cehă, Slovenia etc.

 

Ambasador cultural

Deplasarea tinerilor suceveni la acest concurs nu putea avea loc fără sprijinul venit din partea Primăriei şi a Consiliului Local al municipiului Suceava. Prof. preot Lucian Tablan-Popescu le mulţumeşte tuturor factorilor de decizie care au contribuit la acest demers cultural, Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Suceava, primarului Ion Lungu, pentru susţinerea financiară a proiectului, corpului profesoral de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, directorului colegiului, profesorul Dan Popescu, părinţilor, tuturor persoanelor care au făcut posibil ca visul Corului de fete „Ciprian Porumbescu” de a ajunge la prestigiosul concurs de muzică de la Rimini din Italia să fie posibil.

„Pregătirea pentru acest concurs a durat multe luni. Fetele merită toate felicitările. În ultimii şapte ani, atât Corala de fete <Ciprian Porumbescu> a Colegiului Naţional <Ştefan cel Mare> Suceava, cât şi Corala <Ciprian Porumbescu> în varianta mixtă au adus României patru medalii de aur şi cinci de argint la cele mai importante concursuri corale europene şi mondiale”, a spus profesorul Ionuţ Vichentie Ilisoi, managerul Coralei „Ciprian Porumbescu”. Corala „Ciprian Porumbescu” a devenit un brand naţional şi ambasador al culturii româneşti. În octombrie 2017 şi februarie 2018 Corala „Ciprian Porumbescu” a fost reprezentanta României la două concursuri importante în Europa: octombrie 2017, medalia de aur la International Choir Competition Kalamata, Grecia; februarie 2018, medalia de argint la Concursul Ortodox „Kolozhsky Blagovest” din Grodno, Belarus. Corala funcţionează de asemenea şi ca o remarcabilă pepinieră de talente şi de formare a coriştilor şi a soliştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două medalii de argint obţinute de Corala de fete „Ciprian Porumbescu” la un concurs internaţional din Italia.
 Vizualizări articol: 1695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două medalii de argint obţinute de Corala de fete „Ciprian Porumbescu” la un concurs internaţional din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei