Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 210 (6920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Eveniment

Astăzi începe Oktoberfest în Est

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prima ediţie a festivalului Oktoberfest în Est va începe astăzi, în oraşul Gura Humorului. Timp de patru zile, până duminică, 23 septembrie, râuri de bere vor curge din butoaie, iar distracţia şi voia bună vor fi la ea acasă în imensul cort amplasat în parcul Ariniş, în zona terenurilor de sport, acolo unde se va desfăşura, în premieră pentru judeţul Suceava, Oktoberfest în Est. În cursul zilei de ieri, organizatorii, partenerii şi sponsorii festivalului au susţinut o conferinţă de presă în care i-au îndemnat pe suceveni, şi nu numai, să vină în număr cât mai mare la Oktoberfest în Est pentru a degusta berea specifică zonei Bavaria, din Germania, dar şi berea românească, oferită la Gura Humorului de Bermas, „regina blondă a Bucovinei”. Organizatorii au anunţat că în fiecare zi a festivalului atmosfera de veselie va fi întreţinută de concerte de muzică bavareză, de recitaluri ale unor formaţii sucevene, de concursuri, toate acestea mergând perfect cu o bere bună şi cu specialităţile culinare germane.

Reprezentantul companiei Bonima, Anemona Hermeneanu, a amintit că festivalul Oktoberfest este organizat de zece ani, cu succes, la Braşov, devenind în momentul de faţă cel mai mare festival al berii din România, al doilea festival ca mărime din punctul de vedere al numărului de vizitatori, după Untold, dar şi cel mai mare festival Oktoberfest organizat în afara graniţelor Germaniei. „Suntem bucuroşi să aducem acest festival la Gura Humorului. Promitem patru zile de festival cum nu aţi mai văzut, în care vom îmbina cu succes tradiţiile româneşti cu cele bavareze”, a spus Anemona Hermeneanu. Ea a adăugat că Oktoberfest înseamnă peste 200 de ani de tradiţie în Bavaria, mâncare tradiţională germană şi românească, multă bere bună şi distracţie la maximum. Anemona Hermeneanu a dat asigurări că Oktoberfest în Est va fi organizat şi anul viitor la Gura Humorului. La rândul său, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a precizat că parada care va deschide festivalul, care va începe astăzi, la ora 16:00, o va depăşi cu mult pe cea care se organizează la Braşov, lucru confirmat şi de reprezentantul firmei Bonima. „Un festival de tradiţie mondială organizat în premieră în Bucovina este o mândrie pentru toată lumea şi cu siguranţă vom avea cea mai mare paradă Oktoberfest din ţară”, a spus Ursaciuc. El a ţinut să mulţumească companiilor Bonima şi Bermas pentru implicarea în organizarea acestui festival.

Invitată să ia cuvântul, directorul Bermas Suceava, Elena Anisoi, i-a invitat pe suceveni să vină la Gura Humorului pentru a degusta berea produsă de maeştrii berari suceveni. Elena Anisoi a spus că cei care vor veni la Oktoberfest în Est vor putea degusta toate cele patru sortimente de bere, Suceava, Călimani, Solca şi Bermas. „Toate cele patru sortimente sunt de o calitate extraordinară. Îi invităm pe suceveni să vină la Oktoberfest în Est şi să guste din toate sortimentele noaste”, a spus Elena Anisoi. De asemenea, reprezentantul unui alt sponsor al festivalului, SC Calcarul SA, Loredana Ştefeligă, a amintit că această firmă are peste 25 de ani de parteneriat cu Primăria Gura Humorului. „Ne simţim parte din sufletul acestui festival şi sper ca aceasta să fie prima dintr-un lung şir de ediţii Oktoberfest la Gura Humorului”, a spus reprezentantul firmei Calcarul.

 

Flutur: Atmosfera de la Oktoberfest e ceva ce nu poţi să descrii în cuvinte

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat faptul că Oktoberfest a trecut munţii Carpaţi. „Am avut ideea organizării acestui festival în judeţul Suceava la finalul anului trecut pentru că Bucovina merita un festival cu o amprentă germană. Oktoberfest presupune un alt fel de a te distra, iar atmosfera e ceva ce nu poţi să descrii în cuvinte”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutur şi-a exprimat convingerea că şi acest festival Oktoberfest va deveni unul de tradiţie în judeţul Suceava. „Am fost bun la mână când am iniţiat şi proiectele Crăciun în Bucovina, Paştele în Bucovina, Hora Bucovinei sau Luna Diasporei şi sper că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Oktoberfest”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adresat o invitaţie breslelor din judeţ, de avocaţi, notari, constructori sau vânători, să vină în număr cât mai mare la acest festival.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că începând de astăzi şi până duminică, tot în parcul Ariniş, în spatele sălii de sport, are loc un alt eveniment, Târgul „Produs în Bucovina”. La acest târg va fi prezentată „Cămara bucovineană”, iar vizitatorii vor putea degusta produse tradiţionale bucovinene, dar şi să cumpere produsele meşterilor populari din judeţ. Tot în cadrul acestui târg vor avea loc mai multe concerte de muzică populară.

 

Paradă cu peste 500 de participanţi, concerte cu muzică bavareză, bere multă şi mii de premii

Oktoberfest în Est va începe astăzi, de la ora 16:00, cu o paradă care va pleca din faţa Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, va trece prin faţa primăriei, apoi prin piaţa Ştefan cel Mare şi va continua spre parcul Ariniş. În paradă vor fi peste 20 de caleşti, care alegorice, patru fanfare, maşini de epocă şi motociclişti. La ora 17:00 este programată deschiderea oficială a festivalului, atunci când primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, va da cep butoiului de bere. Ieri, Marius Ursaciuc a fost îndemnat să se antreneze pentru acest moment, deoarece, potrivit tradiţiei, cu cât sunt mai puţine lovituri în cepul de la butoiul de bere, cu atât va fi mai bogat anul următor. Din acel moment berea va curge în râuri, iar voia bună va fi la ea acasă în imensul cort pentru peste 1.000 de persoane din parcul Ariniş.

Intrarea la Oktoberfest în Est este gratuită şi nu sunt necesare rezervările de mese. În fiecare zi atmosfera de veselie va fi întreţinută de concerte de muzică bavareză, susţinute de trupe germane, dar şi de formaţii locale, printre care Rekord, Axiome (din Gura Humorului) şi Odyssey. În cadrul festivalului va fi organizat şi concursul „Miss Oktoberfest”, care va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 21:30. Marele premiu oferit de Bermas va consta în atâta bere cât poate căra întregul grup al celei care va câştiga concursul de frumuseţe. De asemenea, vor mai fi acordate un premiu pentru „Miss Popularitate”, constând într-un weekend la munte, şi premiul „Miss Heidi”, constând în vouchere în magazine oferite de Iulius Mall Suceava. Un alt concurs va fi pentru desemnarea „Regelui Oktoberfest”. Marele premiu al acestui concurs va fi greutatea în bere a celui care va obţine titlul de „Regele Oktoberfest”. Competiţia pentru „Regele Oktoberfest” va avea loc în fiecare zi, la finalul căreia va fi desemnat câte un finalist. Marea finală va avea loc duminică, 23 septembrie, de la ora 20:30. Mai trebuie spus că de vineri şi până sâmbătă petrecerile vor începe la ora 11:00 şi se vor termina la ora 24:00, în timp ce duminică programul va fi până la ora 23:00.

Marius Ursaciuc a mai precizat că în cursul zilei de vineri, de la ora 23:00, va începe un bal al gospodarilor, sucevenii fiind invitaţi să participe la acest eveniment îmbrăcaţi în costume populare. Ursaciuc a amintit că tot la finalul acestei săptămâni, de vineri şi până duminică, pe terasa de la intrarea la piscina acoperită din parcul Ariniş va avea loc şi Târgul de Folk „Vasile Mardare”. Spectacolele vor începe în fiecare zi de la ora 19:00. Vineri vor concerta Marius Matache, Nicu Zotta, Cristi Corcioveanu şi Cosmin Vaman, iar sâmbătă vor urca pe scenă Adrian Beznă, Cătălin Stepa, Adrian Mărgineanu şi Ştefania Iacob. În ultima zi a Târgului de Folk vor concerta Tibi Ioniţă, Fără Zahăr, Valentin Moldovan şi Emeric Imre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi începe Oktoberfest în Est.
 Vizualizări articol: 2515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Astăzi începe Oktoberfest în Est1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei