Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 202 (6912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Prima zi de școală

Peste 112.000 de elevi au început cursurile. La Colegiul „Ștefan cel Mare” a debutat al 158-lea an școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zi importantă în peste 700 de școli din județ care și-au deschis ieri porțile pentru cei circa 112.000 de elevi suceveni care au luat parte la festivitățile dedicate începerii noului an școlar.

Atât prichindeii de vârstă preșcolară, cât și adolescenții din clasele de liceu au retrăit cu emoţie începutul unui noi an şcolar, aceștia pornind pe un nou drum, plin de experienţe interesante, examene, teste şi olimpiade.

A fost o zi a bunei dispoziții, fără lucrări de control, fără ghiozane burduşite de culegeri, fără cretă şi tablă, însă cu discursuri motivaționale și alocuțiuni rostite de autorități locale, alocuțiuni care nu prea și-au găsit ascultători în rândul publicului de vârstă școlară.

Una peste alta, profesorii au fost binevoitori, elevii lipsiți de griji, iar autoritățile darnice în promisiuni, felicitări și urări de succes.

 

Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, la debutul celui de-al 158-lea an școlar

La Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, clopoțelul instituției a anunțat începutul anului școlar cu numărul 158.

Înainte de a aduce în discuție provocările noului an școlar, directorul instituției, prof. Dan Popescu, a amintit de câteva dintre rezultatele colegiului în anul școlar trecut.

Acesta a precizat că la evaluarea națională, elevii clasei a VIII-a au obținut cele mai bune rezultate din județ, iar la nivel național, colegiul ocupa în vară poziția 21. De asemenea, dintre cei 191 de elevi de la clasele a XII-a, doar unul nu a promovat examenul de bacalaureat, insuccesul având o explicație din domeniul umorului tragic: candidatul a fost anunțat de furnizorul de servicii telefonice, chiar în timpul celei de-a doua probe scrise a examenului, în legătură cu ziua onomastică a unuia dintre părinți.

Dan Popescu a mai punctat că elevii top-performeri, îndrumați de profesori dăruiți, au reușit 42 de calificări la olimpiadele naționale pe discipline de învățământ, patru dintre competitori evidențindu-se și la nivel internațional (Paul-Florin Rebenciuc, David Turtureanu, Eduard Dumitrescul și Bogdan Rusu).

Cât privește activitatea extracurriculară, Corala de fete „Ciprian Porumbescu” și trupa de teatru „PI” adună elevi cu real talent artistic, continuând să demonstreze existența oportunităților de dezvoltare armonioasă a personalității tinerilor noștri.

„Dar și mai important, (...) subliniem faptul că absolvenții ciclului gimnazial și ai celui liceal, cu foarte puține excepții, au împlinit visul alegerii unei instituții de învățământ liceal sau universitar care să le asigure construcția rapidă a carierei de valoare. Albert Einstein îndemna tinerii prin cuvintele <Încearcă să devii om de valoare înainte de a fi un om de succes>. Despre succes marele fizician spunea că are trei ingrediente – munca, simțul umorului și discreția", a adăugat Dan Popescu.

În numele profesorilor, al personalului didactic auxiliar și nedidactic, acesta le-a urat elevilor un an școlar cu realizări care contează.

La rândul său, Gabriela Scutaru, adjuncta Inspectoratului Școlar Suceava, și-a exprimat aprecierea și prețuirea pentru toate lucrurile speciale care s-au întâmplat în anul școlar precedent „grație muncii colegilor mei, profesorii colegiului, grație muncii și educației elevilor din această școală și datorită dumneavostră, dragi părinți, care ați înțeles să sprijiniți școala în care aceștia învață”.

 

Aproape 1000 de elevi și preșcolari au început noul an la Școala Gimnazială Nr. 1 din Suceava

Aproape 1.000 de elevi și preșcolari au început, ieri, noul an școlar la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Suceava. Deschiderea noului an școlar la această unitate de învățământ s-a desfășurat sub egida Centenarului Marii Uniri. În cuvântul său, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Suceava, Gabriela Mihai, le-a transmis tuturor celor prezenți că acest an școlar va purta pecetea unei mari sărbători pentru neamul românesc, Centenarul Marii Uniri. „Niciunul dintre noi, cei prezenţi la această festivitate, nu am trăit în direct măreţia acelui mare eveniment, dar suntem datori să citim mult despre vâltoarea acelor vremuri, să ne documentăm şi, mai ales, să respectăm şi să preţuim jertfele înaintaşilor, determinarea lor, dragostea lor de neam şi de ţară”, a spus Gabriela Mihai, care a adăugat că „trebuie să îi amintim pe cei care formau elitele fiecărei provincii, Regele Ferdinand I - Întregitorul, Regina Maria, I.I.C Brătianu, Tache Ionescu, mareşalul Alexandru Averescu, Alexandru Marghiloman, Constantin Stere, Pan Halippa, Pavel Gore, Iancu Flondor, Iuliu Maniu, Alexandru Lapedatu, Octavian Goga, Vasile Lucaciu, episcopul Iuliu Hossu, Nicolae Titulescu, Sever Bocu, Ion Nistor”.

Gabriela Mihai a amintit că la finalul anului școlar trecut, o elevă care a absolvit clasa a VIII, Ofelia Ciocan, a obținut la Evaluarea Națională nota zece, atât la limba română, cât și la matematică. Ea a arătat că elevii care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost premiați de Guvernul României, iar Inspectoratul Școlar Județean Suceava le-a acordat diplome profesorilor care au îndrumat-o pe Ofelia Ciocan, respectiv Crenguța Grosu – limba și literatura română și Eduard Emanuel Sabin – matematică. Cei doi profesori au primit diplomele ieri, la deschiderea noului an școlar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 112.000 de elevi au început cursurile. La Colegiul „Ștefan cel Mare” a debutat al 158-lea an școlar.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 112.000 de elevi au început cursurile. La Colegiul „Ștefan cel Mare” a debutat al 158-lea an școlar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei