Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 193 (6903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nebunie

Accident grav provocat de un şofer beat: a fugit de poliţişti, a gonit cu 120 de km/h şi a depăşit pe linia continuă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 31 de ani a provocat un grav accident rutier după ce a dat dovadă de o inconştienţă crasă. Acesta conducea băut, iar la un semafor, în Gura Humorului, poliţişti i-au făcut semn de oprire. Şoferul nu a oprit şi a demarat în trombă, iar după câteva sute de metri a intrat în depăşire pe linia continuă, acroşând un tir şi lovind ulterior alte trei autoturisme de pe contrasens. Maşina era condusă cu viteză excesivă, acul vitezometrului rămânând blocat la 120 de kilometri la oră. Având în vedere violenţa accidentului se poate spune că este un mare noroc că nu a murit nimeni. Trei oameni au fost răniţi, singurul cu leziuni grave fiind chiar tânărul care a provocat carambolul.

 

A plecat în trombă, cu poliţia după el

Miercuri seară, în jurul orei 21.15, un echipaj de la Biroul Rutier Gura Humorului se afla în zona semaforului de la ieşirea din oraş spre Suceava, în locul de unde se stă la ocazie. Poliţiştii au observat un VW Golf al cărui şofer circula haotic şi ar fi forţat semaforul şi au făcut semnal de oprire.

„A trecut pe roşu, era să intre cu maşina în gardul de unde se ia ocazia spre Suceava, apoi a redresat-o şi a plecat în trombă, iar poliţia după el”, a povestit un martor ocular.

 

Viteză excesivă şi depăşire pe linia continuă 

Şoferul s-a oprit foarte repede, însă nu de bunăvoie. În curba la stânga aflată între Petrom şi trecerea la nivel cu calea ferată, şoferul s-a angajat într-o depăşire absolut inconştientă, pe linia continuă.

El a încercat să depăşească o autoutilitară Scania, ce tracta o semiremorcă, care circula în faţa sa, însă în încercarea de a reveni pe banda sa de mers a acroşat vehiculul greu. De aici, accidentul nu mai avea cum fi evitat, mai ales având în vedere viteza cu care rula fugarul. Maşina VW Golf scăpată de sub control a intrat pe contrasens, de unde veneau maşini în coloană. A urmat o coliziune frontală cu o Dacia Logan – taxi, apoi cu o Skoda Octavia şi cu un Ford Fiesta.

Şoferul tirului, un bărbat din Bistriţa-Năsăud, a relatat că a auzit o bubuitură fără a-şi da seama prea clar ce se întâmplă, după care autoturismul VW Golf s-a dus pe contrasens.

Pompierii militari de la Gura Humorului, deplasaţi la faţa locului cu echipaj de descarcerare, plus echipajele de la Serviciul de Ambulanţă, au găsit şapte persoane implicate, din care trei aveau leziuni.

Şoferul taxiului lovit frontal şi şoferul care a provocat toată nebunia au fost duşi la Spitalul Judeţean Suceava.

Cel din urmă a fost identificat în persoana lui Marius Hodenciuc, din Câmpulung Moldovenesc. El avea un traumatism cranio-cerebral sever, traumatism toraco-abdominal, comoţie cerebrală, fractură şold.

Tânărul a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând concentraţia de 0,63 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

 

Şoferii de pe contrasens nu au mai avut cum evita accidentul

La volanul taxiului lovit de maşina scăpată de sub control în depăşire era un tânăr din Gura Humorului, care, din fericire, nu a suferit leziuni grave.

Ionuţ Jucan, în vârstă de 29 de ani, a relatat cum s-a petrecut totul într-o fracţiune de secundă, fără a avea la dispoziţie timp de reacţie.

„Eram în spatele unei camionete, şoferul camionetei a făcut o manevră la dreapta, a evitat maşina, care a venit efectiv în mine înainte să realizez ce se întâmplă. M-a lovit şi mi-am dat seama ce se întâmplă când mergeam pe o parte cu maşina, pe două roţi”, a relatat taximetristul, care era singur în maşină la ora accidentului.

Toţi ceilalţi şoferi implicaţi în accident au fost verificaţi cu etilotetsul, rezultând că nu erau băuţi.

Poliţiştii au deschis dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea sub influenţa alcoolului”. 

Cauza accidentului este clară pentru poliţişti: viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum, în curbă la stânga şi de trafic intens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident grav provocat de un şofer beat: a fugit de poliţişti, a gonit cu 120 de km/h şi a depăşit pe linia continuă.
 Vizualizări articol: 4454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Accident grav provocat de un şofer beat: a fugit de poliţişti, a gonit cu 120 de km/h şi a depăşit pe linia continuă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei