Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 185 (6895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Probleme mari

O grupare de hoţi dă lovitură după lovitură în zona Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Grupări de hoţi bine organizate acţionează din ce în ce mai intens în judeţul Suceava. După seria de spargeri de la casele unor oameni de afaceri din Suceava, reclamaţiile de furt curg una după alta în municipiul Rădăuţi şi comunele limitrofe, fără vreo reacţie concretă din partea poliţiei. Trei-patru indivizi fură din case şi din maşini, pe timp de noapte. Dacă în cazul locuinţelor este vorba de spargeri la pont, la maşini aceştia acţionează la „plesneală”, cu un mod de operare pe cât de simplu, pe atât de eficient. Pe timp de noapte, cu cagule trase pe faţă şi cu mânuşi, aceştia iau la rând maşinile din zonele mai puţin iluminate şi circulate, şi încearcă portierele. Se bazează pe faptul că sunt destui cei care nu îşi asigură portierele, ba mai lasă şi bunuri în interior.

Un rădăuţean a postat imagini de pe o cameră de supraveghere pe care se observă doi indivizi care, în noaptea de 17 spre 18 august, se apropie de maşini de pe laterale şi încearcă portierele. Unul dintre indivizi deschide portiera de la şofer şi cotrobăie prin maşină, în timp ce celălalt stă de „şase”. Imaginile pot fi văzute şi pe site-ul cotidianului nostru, ataşate la acest material.

Imediat după publicarea acestor imagini pe o rețea de socializare și mulți alți oameni din zona Rădăuți și-au relatat propriile experiențe de părți vătămate în materie de furturi cu moduri de operare care seamănă.

Se pare că aceiaşi hoţi au spart în ultimele săptămâni case în Rădăuţi, la Frătăuţi sau la Volovăţ. Au intrat în locuinţe prin efracţie, pe timp de noapte, şi au furat bunuri sau sume de bani. Mai mult, tot recent, tot „mascaţii” au intrat într-o sală de jocuri din municipiul Rădăuţi şi au tâlhărit-o pe angajata unităţii. Prejudiciul ar fi de aproximativ 30.000 de lei.

Faptul că s-a ajuns la violenţă demonstrează că aceşti hoţi sunt dispuşi la multe în situaţia în care ar fi surprinşi la locul faptei.

 

Furturi multe, poliţişti puţini şi cu experienţă judiciară redusă, legislaţia favorabilă hoţilor

Toate aceste furturi sunt ţinute la secret de poliţişti, fapt explicabil până la un punct. Din informaţiile noastre, poliţiştii judiciarişti au date despre autori şi încearcă să adune probe privind activitatea lor infracţională.

Povestea este practic identică cu ce s-a întâmplat recent în municipiul Suceava, cu furturi la pont, cu prejudicii mari. Şi în aceste cazuri poliţiştii au dosarele în lucru, în fază de anchetă.

Păgubiţilor nu le rămâne decât să spere că poliţiştii chiar vor face ceva, iar faptele de acest gen nu vor fi tratate superficial. 

O problemă mare este şi forţa de cercetare a poliţiştilor judiciarişti, mare parte dintre ei ieşind la pensie în ultimii ani ori transferându-se la alte structuri. Cu poliţişti puţini şi cu experienţă redusă, şi cu o implicare a acestora pe care mulţi păgubiţi o consideră extrem de slabă, hoţii tind să fie tot mai mulţi şi tot mai puşi pe furat. O altă mare problemă este cu legislaţia, cu Codul Penal, care permite împăcarea dintre victimă şi autorul de furt chiar şi când acesta din urmă este recidivist. Aşa se ajunge la situaţiile în care poliţiştii judiciarişti devin un soi de recuperatori ai prejudiciilor pentru păgubiţi, un sistem falimentar, în condiţiile în care hoţul scapă de orice răspundere şi continuă să facă noi victime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O grupare de hoţi dă lovitură după lovitură în zona Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 5335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O grupare de hoţi dă lovitură după lovitură în zona Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei