Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 176 (6886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Târgul meșterilor populari

Trupa Corbu s-a simţit „ca-n Rai” la Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sâmbătă seara, vizitatorii Târgului meșterilor populari de la Muzeul Satului Bucovinean, ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, au avut ocazia de a se distra pe ritmurile celor de la Trupa Corbu, un proiect muzical care îmbină mai multe genuri, rezultatul fiind foarte ritmat și interesant.

Pe scena amenajată în minunatul decor al naturii Parcului Șipote au urcat Sergiu Corbu Boldor (vioară, caval, voce) Alexandru Nichita (chitară electrică), Patricia Nicolae (tobe), Florin Chirilă (chitară bas) și Cristian Flavius Mocanu (sintetizator).

Aceștia au cântat timp de mai bine de o oră, interacţionând cu publicul, spunându-le povești din viaţa lor, care au legătură cu Suceava, de unde au amintiri plăcute, deși au mai fost doar o singură dată, anul trecut.

Sergiu Corbu Boldor, cel care a întemeiat trupa, a povestit cum anul trecut au rămas fără toboșar, cu doar câteva zile înainte de spectacolul pe care urmau să-l aibă la Suceava.

„În câteva zile Patricia Nicolae a învăţat un repertoriu întreg, iar cei care aţi fost aici anul trecut știţi că a ieșit demenţial”, a spus el, provocând-o pe tânăra percuţionistă, al cărei prim spectacol a avut loc pe scena de la Muzeul Satului Bucovinean, să facă o demonstraţie de măiestrie.

O altă amintire a lor, legată de Suceava, povestită celor prezenţi, este de la concertul de anul trecut, când, la plecare, li s-a stricat duba încărcată cu instrumente, de au trebuit să o împingă pe străzi, disperaţi să găsească un mecanic auto care să se ocupe de repararea ei într-o zi de duminică.

Surprinzător, cu ajutorul unor oameni de bine, problema s-a rezolvat, iar ei le-au mulţumit încă o dată pentru mâna de ajutor întinsă într-un moment în care erau disperaţi.

Amintirile plăcute și atmosfera relaxată și veselă de la concert i-au făcut pe cei de la Trupa Corbu să afirme că se simt „ca-n Rai”, motivul Raiului regăsindu-se de altfel și în două dintre melodiile lor cele mai frumoase - „Ziua de vară” și „Raiu’”.

Aceștia vor reveni curând la Suceava, în mai puţin de două săptămâni, fiind invitaţi să participe și la Festivalul de Artă Medievală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa Corbu s-a simţit „ca-n Rai” la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 1961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trupa Corbu s-a simţit „ca-n Rai” la Muzeul Satului Bucovinean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărmăluțe în foi de viță cu ulei de măsline (de post) Pentru cei obișnuiți să mănânce sarmale fierbinți cu mămăliguță la prânz poate părea incredibil că aceste sărmăluțe cu ulei de măsline se pot servi la aperitiv sau bufetul suedez și sunt mult mai gustoase reci. Rețeta vine din Grecia și... Citeşte