Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 173 (6883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Efecte ploi torențiale

Cioban și animale captivi între ape şi drumuri blocate de aluviuni și arbori, în urma ploilor torențiale de miercuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ploile torențiale căzute în după-amiaza zilei de miercuri au creat din nou probleme în județ, punând în pericol viața unui cioban și a animalelor acestuia și făcând pagube în mai multe localități. Au fost afectate mai mult localitățile din zona montană a județului, unde au fost blocate drumuri, afectate rețele de energie electrică și unde s-au produs alunecări de teren. A fost nevoie de intervenția echipajelor ISU, a lucrătorilor Delgaz Grid și a localnicilor din zonele afectate, pentru remedierea pagubelor apărute în timpul ploilor.

 

Stâlpi de alimentare cu energie electrică culcați la pământ și drumuri blocate

Miercuri după-amiază, înainte de ora 15.00, o femeie din satul Paltinu din Vatra Moldoviței anunța printr-un apel la 112 faptul că ploile au rupt 3 stâlpi de energie electrică. La fața locului autoritățile au constatat că stâlpii rupți nu obstrucționau circulația de pe drumul comunal și aparțin companiei Telekom, cu care s-a luat legătura pentru remediere. În aceeași după-amiază, polițiștii au constatat că în satul Strâmtura din comuna Vama au fost inundate două suprafețe cu pășune în urma revărsării unui pârâu din zonă, fără a afecta însă gospodăriile din preajmă.

Ploaia torențială a creat probleme și în comuna Berchișești, unde strada Spinăriei a fost blocată cu aluviuni pe o distanță de 2,6 km, alături de strada Daniil Oniga, pe mai mult de 1,5 km, în urma revărsării apelor. A fost nevoie de intervenția utilajelor Primăriei Berchișești, pentru deblocarea drumurilor.

 

Cioban surprins cu animalele între apele crescute, salvat după intervenția pompierilor

În urma ploilor abundente căzute miercuri, lucrătorii ISU Suceava au fost nevoiți să intervină pentru salvarea unui cioban și a animalelor acestuia, surprinși între ape în zona satului Vornicenii Mari din comuna Moara. În urma ploii torențiale căzute în jurul orei 16.00, stâna unde se afla bărbatul împreună cu animalele a fost înconjurată de ape, acestea provenind de la pârâul care trece prin apropiere, dar și din acumularea formată de la scurgerile de pe versanții din jur.

Captivi în mijlocul apei au rămas ciobanul împreună cu trei capre și trei iezi, precum și cei 4 câini de pază, acesta dând alarma prin telefon despre faptul că rămăsese izolat și nu mai avea cum să iasă din zonă. Pentru salvarea bărbatului și a animalelor, la fața locului a ajuns un echipaj ISU cu barcă pneumatică, care a reușit să ducă animalele într-un loc înalt și sigur și să-l salveze pe bărbat dintre ape.

 

Ploile din ultima perioadă au creat alunecări de teren la Broșteni

Miercuri seara, în jurul orei 22.00, autoritățile au fost anunțate despre producerea unor alunecări de teren în zona satului Pietroasa din orașul Broșteni. La fața locului s-a constatat faptul că în urma ploilor abundente din ultima perioadă, a avut loc o alunecare de teren și au căzut mai mulți arbori peste  DN17 B, blocându-se astfel circulația în zona respectivă. A fost nevoie de intervenția lucrătorilor din cadrul Companiei de Drumuri Naționale, Districtul Broșteni, care au reușit deblocarea drumului. În aceeași seară, în jurul orei 22.20, la circa 600 de metri distanță de prima alunecare, din cauza condițiilor meteo din ultimele zile, mai mulți arbori au căzut peste DN 17 B, blocând astfel circulația și distrugând un stâlp de la rețeaua electrică de joasă tensiune. În urma distrugerii stâlpului, energia electrică pe raza orașului Broșteni a fost întreruptă timp de aproximativ două ore. La fața locului a fost nevoie de intervenția lucrătorilor de la Delgaz Grid Vatra Dornei, reușindu-se realimentarea orașului cu energie electrică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioban și animale captivi între ape şi drumuri blocate de aluviuni și arbori, în urma ploilor torențiale de miercuri.
 Vizualizări articol: 2351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cioban și animale captivi între ape şi drumuri blocate de aluviuni și arbori, în urma ploilor torențiale de miercuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei