Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 155 (6865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragedie

Două surori, în vârstă de 13 și 16 ani, au fost înghițite de apele râului Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tragedie cumplită s-a petrecut joi la prânz, în comuna Păltinoasa, unde două surori, în vârstă de 13 și 16 ani, și-au pierdut viața în apele râului Moldova. Ele plecaseră pe malul apei împreună cu o prietenă din vecini, care le-a văzut pe rând pe cele două fetițe cum au fost înghițite de ape și a sunat disperată la 112 după ajutoare. Salvatorii veniți la locul tragediei le-au scos pe rând pe cele două de la fundul apei, însă toate eforturile de resuscitare a fetițelor au fost zadarnice, medicii declarând pe rând decesele. Mama celor două fete, ajunsă într-un suflet pe malul apei, a intrat în stare de șoc, având nevoie de îngrijiri medicale pentru a-și reveni.

 

Înghițite de ape rapid, după ce sora mai mică a vrut să se răcorească

Din relatările fetiței cu care cele două surori se aflau pe malul râului Moldova în momentul tragediei, se pare că, după ce au fost la cumpărături în sat, copilele au plecat într-o plimbare la apă, vremea fiind foarte călduroasă. Cea mai mică dintre ele, Delia Carmen Catargiu, în vârstă de 13 ani, a fost prima care s-a apropiat de apă, în încercarea de a se răcori la picioare. Ea s-a apropiat de un cotlon mai liniștit al apei, o dolină formată în urma apelor umflate din ultima perioadă, fără a ști că locul avea depuneri mari de mâl și o adâncime considerabilă. În momentul în care a intrat cu picioarele în apă, a simțit că se afundă în mâl, alunecând spre fundul apei. Ancuța Andreea, surioara ei mai mare, a sărit în ajutorul ei, însă s-a dus la rândul ei spre fundul apei, fără a avea cine să o ajute. Vecina rămasă pe mal a sunat disperată la 112 și a anunțat echipele de salvatori de la Garda de Intervenție Gura Humorului, care în aproape 10 minute au ajuns la fața locului. Pe mal au ajuns în scurt timp cei din familia fetelor și sătenii, care din păcate au rămas neputincioși în fața celor petrecute. Unul dintre săteni ne-a povestit despre nenorocirea care avusese loc: ”Au venit să facă baie, să se răcorească. Nu și-au dat seama, acolo e învârticuș și când le-a prins, le-a băgat la fund. Ele au încercat probabil să se scoată una pe alta și s-au dus amândouă”, iar un altul ne-a spus: ”A sărit în apă și s-a înecat. A sărit una și cealaltă s-a dus după ea. Apa e foarte adâncă aici, au zis pompierii care le-au scos că are peste 3 metri până la fund.”

 

În ciuda încercărilor de resuscitare, fetele nu au mai putut fi salvate

Pompierii ajunși la fața locului au început căutările trupurilor celor două fetițe, folosind barca pneumatică. După câteva zeci de minute, de pe fundul dolinei a fost recuperat corpul fetiței de 13 ani, începând manevrele de resuscitare. După alte 15 minute, pompierii au găsit și trupul surioarei mai mari. Sublocotenentul Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, ne-a relatat: ”Am intervenit la fața locului cu un echipaj cu barcă pneumatică și am început căutările, iar la circa 45 de minute de la anunțarea evenimentului a fost găsită prima fată, în vârstă de 13 ani, iar la aproximativ o oră a fost găsită și cea de a doua. Cele două fete au fost preluate imediat de către echipajele SMURD și SAJ care se aflau la fața locului și s-au aplicat manevre de resuscitare. Din păcate, după aproximativ o oră de la demararea manevrelor, a fost declarat decesul pentru amândouă.” Vestea  tragediei petrecute pe malul râului Moldova la Capu Codrului, în zona stației de epurare, i-a adus pe mulți săteni la fața locului. Mama celor două fete, în vârstă de 45 de ani, a intrat în stare de șoc, având nevoie de îngrijiri medicale pentru a-și putea reveni. Rudele ajunse la locul tragediei le-au plâns îndelung pe cele două suflete, trecute atât de timpuriu la cele veșnice. Cele două fete ale familie Catargiu locuiau împreună cu cei doi frați ai lor, cu mama și bunica, în casa bunicilor din localitate, tatăl copiilor părăsind familia de o perioadă de timp. Oamenii spun despre ei că sunt o familie liniștită și nevoiaşă, însă nimeni nu s-ar fi gândit la o asemenea tragedie, petrecută chiar sub ochii lor. Una dintre cauzele tragediei ar putea fi și faptul că în urma creșterilor bruște ale nivelului apei din ultima perioadă, râul și-a schimbat cursul, formându-se gropi adânci care nu existau înainte, într-una dintre acestea găsindu-și sfârșitul cele două fetițe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două surori, în vârstă de 13 și 16 ani, au fost înghițite de apele râului Moldova.
 Vizualizări articol: 3425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două surori, în vârstă de 13 și 16 ani, au fost înghițite de apele râului Moldova5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei